Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pitloze Italia-druiven uit Apulië op de Europese markt

Franse, Duitse en Italiaanse consumenten konden ze vorig jaar al proeven en dit jaar is het de beurt aan consumenten in België, Spanje, Zwitserland en het VK. We hebben het over pitloze Italia-druiven van het teeltbedrijf Agri Lo, in Rutigliano in Bari (Apulië). 

Het bedrijf legt zich al drie generaties lang toe op de teelt van druiven en dankzij haar bijdrage aan de telersvereniging Puglia & Natura bereiken haar druiven steeds meer Italiaanse en buitenlandse retailers. 


Pitloze Italia-druiven van vorig seizoen (foto: Oronzo Diomede)

Ondanks de wereldwijd sterk groeiende vraag naar pitloze druiven is eigenaar Lorenzo Diomede van plan om meer dan de helft van zijn areaal te wijden aan de teelt van druivenrassen met pitten. "Ons bedrijf heeft een reputatie opgebouwd op de Franse, Duitse en Italiaans markt, hetgeen te danken is aan de consistent hoge kwaliteit van het ras Italia met pit. Hoewel het een nicheproduct is, zal er altijd vraag blijven naar dit premium product." 


Italia-druiven met pit vorig seizoen (foto: Oronzo Diomede)

"Met name in Duitsland zijn rassen met pitten populair. In Frankrijk geldt dit vooral voor de regio Parijs-Rungis, maar ook in de rest van Frankrijk zijn druiven met pitten nog altijd het meest in trek. Op de Italiaanse markt winnen pitloze druiven echter steeds meer terrein." 


Pitloze druiven van vorig seizoen (foto: Oronzo Diomede)

"We proberen zo goed als we kunnen te beantwoorden aan de vraag naar smaakvolle, pitloze rassen die even lang houdbaar zijn als rassen met pitten. Vorig seizoen oogstten we de eerste trossen pitloze Italia-druiven en dit jaar verwachten we hogere opbrengsten," zegt Oronzo Diomede, salesmanager bij Puglia & Natura.

"Het is een mooie bijkomstigheid dat de smaak van de echte Italia-druif niet wordt gehinderd door pitten," reageerden de eerste klanten op markten in Berlijn en Marseille. 


Pitloze druiven van vorig seizoen (foto: Oronzo Diomede)

Om deze reden is Puglia & Nature van plan om haar pitloze Italia-druiven dit jaar wederom aan vaste klanten te leveren. Tegelijk zal zij haar horizon verbreden naar de Belgische, Spaanse, Zwitserse en Britse markt. "Onze klanten weten dat ze voor deze prijs op een product met een consistente, gelijkmatige kleuring kunnen rekenen. Dankzij deze constante kwaliteit en onze innovatieve verpakkingen hebben we een voorsprong op de concurrentie, met name uit Spanje," zegt Oronzo tot slot. 

Agri Lo. Di houdt zich ook bezig met de teelt van door SNFL gepatenteerde pitloze rassen, zoals Kelly, Great Green, Melanie, Melody en Carlita. 


Pitloze rode druiven van vorig seizoen (foto: Oronzo Diomede)

Voor meer informatie: 
Oronzo Diomede, sales manager
+39 340 220 3352 
OP Puglia & Natura Soc. Coop. Agr.
Piazza delle regioni, 4
70018 Rutigliano (BA), Italië
+39 080 4770977
Facebook

Azienda Agricola Lo.Di.
Strada provinciale 240 km. 14 z. i.
70018 Rutigliano (BA), Italië
+39 080 4767326
info@agrilodi.com
www.agrilodi.com

Publicatiedatum: