Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fransen willen kiwiteelt opschalen

"SCAAP Kiwifruits de France is de belangrijkste teler van kiwi's in Frankrijk. De groep teelt samen 16.100 ton groene, gele en minikiwi's, terwijl Frankrijk in totaal 55.000 ton levert. Deze Franse teelt is sinds 2016 met gemiddeld 12.000 ton gedaald. Het zuidwesten levert 80% van de Franse kiwi's.

Als antwoord op deze situatie heeft de directie van Primland besloten oplossingen te vinden om deze teeltcurve om te buigen en nieuwe middelen in te zetten om nieuwe telers te vinden en hen ervan te overtuigen over te schakelen op de teelt van kiwi's.

SCAAP en Euralis hebben de handen ineengeslagen om dit gemeenschappelijke doel te bereiken. De beslissing van Euralis om zich toe te leggen op het verlenen van technisch en strategisch advies aan de telers en om haar afzetactiviteit van fytosanitaire producten (zoals vereist door de Egalim-wet) stop te zetten, was een essentiƫle factor die deze samenwerking mogelijk heeft gemaakt.

Primland: "Wij zijn zeer verheugd over deze overeenkomst, omdat zij een legitimatie vormt voor het streven van Euralis om zich in te zetten voor de advisering van tuinbouwers en tevens de telers in de regio zal helpen om de dynamiek van de fruitteelt in stand te houden en een coƶperatie als SCAAP in staat zal stellen haar ontwikkelings-doelstellingen te verwezenlijken."

Het gemeenschappelijke doel van Euralis en SCAAP is de veerkracht en de rentabiliteit van de familiebedrijven in het gebied te versterken door diversificatie en professionalisering van de teeltactiviteiten.

Dit initiatief moet resulteren in de ontwikkeling van 600 ha tegen 2030 en een toename van de afzet van Oscar groene kiwi's, Oscar Gold gele kiwi's en Nergi minikiwi's mogelijk maken voor de trouwe klanten van Primland.

Voor meer informatie:
Olivier Pouilhes
Primland
+33 (0)5 58 90 09 95
olivier.pouilhes@primland.fr
www.oscar.kiwi
www.nergi.info 

Publicatiedatum: