Eerste lading Zuid-Afrikaans fruit arriveert in St. Petersburg

De eerste lading Zuid-Afrikaans fruit van dit seizoen is aangekomen in de haven van Sint-Petersburg. De lading bestond uit appelen, peren, mandarijnen, citroenen en grapefruit, voor een totaal van 3.500 ton.

Het Zuid-Afrikaanse fruit ligt al bijna 30 jaar in de Russische schappen. De Russen verbruiken een tiende van al het fruit dat Zuid-Afrika voor de export teelt. Transportmanager Georgiy Keshishyan zei over de voortgang van het fruittransport van Zuid-Afrika naar Rusland het volgende: "Baltic Shipping is al 20 jaar actief als fruitvervoerder. Dit seizoen hebben wij gebruikgemaakt van een koelschip dat in staat is de vereiste temperatuur met een nauwkeurigheid van een halve graad te handhaven en tegelijkertijd de luchtvochtigheid, de CO2-uitstoot en de uitwisseling op peil te houden. De kwaliteit van gekoeld vrachtvervoer is veel hoger dan met andere middelen" "

De lading gaat rechtstreeks naar St. Petersburg, zonder overslag. Het schip zal er naar verwachting 21 dagen over doen om St. Petersburg te bereiken vanuit Kaapstad en zo'n 25 dagen vanuit de haven van Durban.

De samenwerking tussen beide landen op het gebied van de levering van tuinbouwproducten begon in 1994, toen in het vroege voorjaar voor het eerst Zuid-Afrikaanse appelen en druiven aan Moskou werden geleverd. Sedertdien is het volume van de leveringen gestaag toegenomen.

Zuid-Afrikaans citrus is het populairst in Rusland. Daarnaast worden appelen, peren en druiven geƫxporteerd. Leveranciers uit Zuid-Afrika slagen erin aantrekkelijke prijzen te handhaven: sinaasappelen van hoge kwaliteit uit Zuid-Afrika zijn in de Russische schappen goedkoper dan Europees product.

Bron: aninews.in


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven