Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

DSI Freezing Solutions neemt Dantech en Cryogenic Equipment and Services over

DSI Freezing Solutions heeft Cryogenic Equipment and Services  (CES) en Dantech Freezing Systems (Dantech) overgenomen. Daardoor is er nu een nieuwe internationale speler ontstaan met een groot productaanbod in de sector op het gebied van industrieel invriezen, koelen en verwarmen van voedsel.

“We zijn dankzij deze twee overnames de enige internationale speler geworden die de levensmiddelenindustrie een compleet vriestechnologiepakket én een breed aantal oplossingen voor het koelen en verwarmen van voedsel kan bieden,” aldus Lars Priess, CEO bij DSI Freezing Solutions.

Het portfolio van DSI Freezing Solutions (DSI) is uitgebreid met de overname van het Belgische bedrijf CES, expert in cryogeen invriezen, en Dantech, dat wat betreft mechanisch invriezen en met name spiraal- en tunnelvriezen tot de wereldtop behoort. DSI is daarmee de enige internationale aanbieder geworden van alle drie de soorten vriestechnieken.

Van drie naar één bedrijf
DSI werkt sinds de overname in 2017 door Procuritas Capital Investors, een Scandinavisch private equity-fonds, doelgericht aan het ontwikkelen van een platform om toekomstige groei te waarborgen. Deels door de overname van langdurige partner Erlinord, die bij het plaatvriezen verantwoordelijk is voor de automatisering, en deels door aanzienlijk te investeren in productie, verkoopactiviteiten, testfaciliteiten, O&O en IT. DSI is momenteel actief in Denemarken, Korea, Singapore, Rusland en de Verenigde Staten.

CES werd in 1989 opgericht door Karel Vanackere. Het hoofdkantoor is gevestigd in België en het bedrijf levert van daaruit hoofdzakelijk apparatuur aan de levensmiddelenindustrie, maar ook aan de farmaceutische branche en de metaalindustrie. Het produceert in de Verenigde Staten voornamelijk apparatuur voor de levensmiddelenindustrie. Hans Vanackere, die het bedrijf overdraagt en zijn functie als CEO neerlegt, zegt: “We zochten een partner met een toonaangevende positie, diepgaande kennis van de branche, gerichtheid op kwaliteit en klanten en met een sterke toekomstvisie voor de ontwikkeling van CES.”

Dantech werd opgericht in 2017 en was voor de overname in handen van Henrik Ziegler en Carsten Bak Andreasen. Het bedrijf is het resultaat van een fusie tussen Dantech Freezing Systems en Innosteel A/S. Het bedrijf heeft meer dan 30 jaar ervaring met het leveren van invriesoplossingen aan de levensmiddelenindustrie. Het hoofdkantoor van Dantech bevindt zich in het Deense Aalborg en heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Singapore, Mexico, Rusland, Polen en Duitsland.

Henrik Ziegler: “We zochten een partner om onze toekomstige groei te stimuleren en ondersteunen,” en Carsten Bak Andreasen voegt daaraan toe: “We vonden het daarnaast belangrijk dat de koper zich op basis van de groei van het bedrijf zou blijven richten op het creëren van toekomstmogelijkheden voor medewerkers.” 
Henrik Ziegler blijft betrokken bij het management van het nieuwe, grotere bedrijf.
 
Hoge verwachtingen voor de toekomst
Ondanks de Covid-19-pandemie realiseerde DSI Freezing Solutions A/S in 2020 een omzetgroei van +5% en een +10% hogere nettowinst. De verwachtingen voor het komende jaar zijn hoog gespannen.
 
“De verwachting is dat we met onze nieuwe opzet en in totaal ongeveer 300 medewerkers in 2021 zullen uitkomen op een omzet van meer dan 500 miljoen DKK,” aldus Lars Priess. Hij vervolgt: “We willen graag een nog sterkere band ontwikkelen met onze klanten door sterke productie- en serviceactiviteiten te bieden in Europa, de VS en Azië. Ongeveer de helft van onze klanten maakt gebruik van diverse soorten vriestechnologie, en daarvoor kunnen ze nu terecht bij één leverancier.”
 
"De drie vriestechnieken (plaat, cryogeen en mechanisch) vullen elkaar goed aan en zijn geschikt voor grote en kleine productievolumes en voor IQF (individueel invriezen), blokvriezen en in bulk invriezen. De technieken zijn bovendien geschikt voor nagenoeg het gehele scala aan levensmiddelen, van vlees, vis en gevogelte (waaronder bijproducten) tot fruit, groente en kant-en-klaarmaaltijden. De drie bedrijven delen bovendien een passie voor kwaliteit en het verminderen van hun impact op het milieu. Alle drie de organisaties steken steeds meer tijd in het zoeken naar milieuvriendelijke alternatieven die zowel voor toekomstige generaties als voor bestaande klanten een verschil kunnen maken. Dit gebeurt door bijvoorbeeld minder energie, chemicaliën en water te verbruiken", aldus DSI. 
 
Voor meer informatie:
DSI
www.dsifreezing.com  

Publicatiedatum: