NAGF lanceert video

Waarom zijn groenten en fruit belangrijk voor jonge kinderen?

Nederlandse kinderen eten nog steeds te weinig groenten en fruit. Dat is zorgelijk omdat groenten en fruit bijdragen aan een goede gezondheid. Hoe zit dit precies? Koen Joosten, kinderarts op de IC in het Erasmus MC-Sophia, legt het uit in een nieuwe video in opdracht van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF). De video is vandaag gepubliceerd, op de dag dat de tweede interactieve sessie 'Groenten en fruit voor kinderen' plaatsvindt. 

De volgende onderwerpen komen aan bod in de video:

  • Wetenschappelijke inzichten waarom groenten en fruit juist voor jonge kinderen belangrijk zijn
  • Veelvoorkomende eet- en voedingsproblemen onder Nederlandse kinderen
  • Belangrijke voedingsstoffen in groenten
  • Wetenschappelijke kennis en tips hoe je kinderen kunt stimuleren meer groenten en fruit te eten

Voor ouders en professionals
Koen Joosten geeft praktische tips aan ouders om de groenten- en fruitconsumptie van hun (aanstaande) kind een boost te geven. Professionals kunnen de video verspreiden onder hun achterban of bijvoorbeeld plaatsen op website of sociale media kanalen. Zo komt de informatie beschikbaar voor zo veel mogelijk ouders. Indien nodig kunnen geïnteresseerden een MP4-bestand opvragen bij Robin van Schaik (vanschaik@nagf.nl).

Netwerk 'Groenten en fruit voor kinderen'
De vraag naar de video kwam voort uit het NAGF-netwerk 'Groenten en fruit voor kinderen'. Dit netwerk bestaat uit initiatieven die zich richten op het stimuleren van de groenten- en fruitconsumptie van kinderen. Samen met partijen uit de AGF-sector, de retail, het onderzoek, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties onderzoeken we hoe we elkaar verder kunnen helpen en beter kunnen samenwerken om meer ouders en kinderen te bereiken.

Vandaag organiseerde het NAGF een tweede interactieve sessie voor dit netwerk met als doel om elkaar te inspireren, te motiveren en elkaar beter te leren kennen. Tijdens deze sessie is de video gelanceerd. 

Bron: NAGF


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven