Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Vermeiren, Exofi

“Verkoop Spaanse kersen door het dak door mooie weer”

Tholen – Sinds een drietal weken zijn weer Spaanse kersen te krijgen bij Exofi in Brussel. “We zitten momenteel op volle kracht in de kersenverkoop”, vertelt Jan Vermeiren van Exofi. “De eerste variëteiten waren wat gevaarlijk, omdat de kwaliteit niet zo heel goed was. Inmiddels hebben we hele mooie kersen binnen uit de Jerte-vallei van de variëteit California. De kersen zijn mooi donker van kleur en lekker hard.”

“Vandaag, maandag 31 mei, hebben we een hele goede verkoop gehad. Het weer is omgeslagen en mensen hebben weer zin in zomerfruit. We hebben nog geen hele grote volumes Spaanse kersen beschikbaar, een wagen per dag, maar genoeg om aan de vraag te voldoen. Een groot deel van de volumes gaan naar Noord-Frankrijk en Nederland en worden verkocht aan groothandelaren, winkeliers en markthandelaren”, zegt Jan.

Het Spaanse kersenseizoen loopt nog zo’n twee maanden door. “Als de Belgische kersen weer op de markt komen lopen de volumes wat terug”, aldus Jan. “Dit jaar hebben de Franse kersen echter heel wat schade opgelopen door de vorst. Er wordt gezegd dat 40% van de oogst is kapotgevroren. De Spaanse kersen zijn momenteel in Frankrijk te koop voor het dubbele van de prijs in België. En voor de komende maanden zal er wel veel vraag naar kersen zijn in Frankrijk.”

Exofi heeft Spaanse kersen beschikbaar in 5 en 2 kilo verpakking. “We hebben twee merken Vegalaguna en Cerima. Dat zijn momenteel de beste kersen qua prijs/kwaliteit”, besluit Jan.

Voor meer informatie:
Jan Vermeiren
Exofi Fresh Market
Werkhuizenkaai 112, mag.25-26
B-100 Brussel
+32(0) 2 243 1249
+32(0) 475 8609 80
info@exofi.be         
www.exofi.be