Vorige week vrijdag vond de inhuldiging plaats van de nieuwe diepvriesgroentefabriek van La Unión Nice, gelegen in de Spaanse gemeente Adra (Almería). Het verwerkingsbedrijf maakt gebruik van een innovatieve en revolutionaire technologie die ontwikkeld is door La Unión en Nice Tech, waardoor groenten en fruit intact blijven wanneer ze worden ontdooid.
De ontwikkeling van het industriële vriesproces is het resultaat van 10 jaar onderzoek en samenwerking met de Polytechnische Universiteit van Catalonië. Er werd gezocht naar een perfect invries- en ontdooiprocedé dat volledig fysisch is en waar geen chemicaliën of additieven aan te pas komen. Met het innovatieve proces blijven smaak, kleur, geur, textuur, voedingseigenschappen en watergehalte van de groenten en fruit intact als ze worden ontdooid. Zo wordt de houdbaarheid van de producten verlengd en komen ze na ontdooiing fris voor de dag als waren ze net geoogst.
Dankzij deze formule kan de consument op elk moment van het jaar groenten en fruit van hoogwaardige kwaliteit consumeren, zonder afhankelijk te zijn van louter seizoensproducten. De houdbaarheid van de producten is tot 3 jaar.
Verschil met het traditionele vriesprocedé
Dankzij deze innovatieve methode kan Alunt La Unión Nice Almería, het daartoe door beide ondernemingen speciaal opgerichte bedrijf, groenten en fruit exporteren naar elk deel van de wereld. Met een constante en gewaarborgde kwaliteit gedurende 1.000 dagen moet volop ingezet worden op internationale expansie.
Momenteel zet La Unión 400.000 ton groenten- en fruitproducten op de Europese markt af vanuit haar 30 operationele centra. Met de Nice Tech-methode zal het bedrijf de facturatie elk jaar geleidelijk opkrikken tot een geraamde € 50 miljoen in 2025 voor de diepvriesafdeling.
In deze eerste verwerkingsfabriek van La Unión Corp. worden tomaat (standaard of premium), komkommer, ui, paprika, aardbei, avocado, mango en meloen verwerkt in plakjes, stukjes, sticks, blokjes of julienne. Er wordt ook onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor onder andere courgette, aubergine, wortel, broccoli, bloemkool, appel en bonen. En in de toekomst denkt men ook met ander fruit aan de slag te gaan zoals watermeloen of papaja.
Momenteel zijn de afzetkanalen supermarktketens en de foodservice. De investering in het project bedroeg € 21 miljoen en werd gedragen door beide bedrijven, Alhóndiga La Unión en Nice Tech. Een volgende investeringsronde van € 15 miljoen staat binnen 4 jaar op de planning voor de bouw van een tweede verwerkingsbedrijf.
Voor meer informatie:
La Unión Corp.
comunicacion@alhondigalaunion.es
www.launioncorp.com