Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Susi Bonet, Cambayas (Spanje):

“De marktvraag naar de eerste blauwe vijgen valt ons toch wat tegen”

Het is weer de tijd van blauwe vijgen in Spanje. De oogst van de eerste hoeveelheden vond vorige week al plaats in de streken rond Albatera en Elche in de provincie Alicante, waar zich het grootste deel van het Spaanse teeltareaal van dit fruit bevindt.

"Door de overwegend milde temperaturen en de vele bewolkte en regenachtige dagen tijdens de lente is de seizoensstart heel aarzelend geweest", zegt Susi Bonet, verkoopmanager bij de telersvereniging Cambayas. "Maar vanaf deze week hopen we al grotere hoeveelheden te oogsten om te kunnen voldoen aan de programma’s die we met de supermarktketens hebben overeengekomen", voegt ze eraan toe.

Vorig jaar was de opbrengst beduidend lager door de impact die de overvloedige regenval op de vruchtzetting had, maar dit seizoen lijkt de oogst weer op z’n normale niveau te komen. "We zijn heel tevreden met de kwaliteit van het fruit en over de maatvoering mogen we ook niet klagen", zegt Susi Bonet.

De blauwe vijgen van Alicante komen op een interessant moment op de markt, want ze zijn hun grootste concurrent, de Turkse vijgen, net voor. "Eigenlijk is er momenteel weinig fruit beschikbaar op de markten, wat de prijzen omhoog duwt. En toch valt de marktvraag wat tegen, zeker als je ziet dat de beschikbaarheid van fruit laag is. Maar al met al verwacht ik toch een degelijk seizoen en ik hoop vooral dat de prijzen niet dalen."

Cambayas exporteert de blauwe vijgen voornamelijk naar Frankrijk en Nederland, maar een deel van de oogst komt ook op de binnenlandse markt terecht. Het bedrijf werkt vooral samen met supermarktketens. Eind juli begint de tweede vijgenoogst.

Voor meer informatie:
Susi Bonet
Cambayas Coop.V.
+34 966637588 (Spanje)
susi@cambayas.com
www.cambayas.com

Publicatiedatum: