Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Thaiwanese cherimoya naar Midden-Oosten verscheept dankzij CA-containertechnologie van Daikin

Yang Ming Line en fruitexporteur Fruit Days International hebben gekozen voor de Active Controlled Atmosphere (CA)-containertechnologie van Daikin om de eerste zending Taiwanese cherimoya naar Dubai te verladen. Daikin Reefer is een leverancier van koel- en klimaatbeheersingsoplossingen voor vrachtcontainers. Daikin Reefer, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Japan, is een bedrijfsonderdeel van de koeldivisie van de internationale koel-, air conditioning en klimaatbeheersingsprovider Daikin Industries.  

De zending van 10 ton cherimoya werd door Yang Ming Line verladen en verliet op 1 februari de haven van Kaohsiung in Taiwan. Op 19 februari bereikte het fruit de haven van Dubai, waarmee de totale transittijd dus op 18 dagen komt. Het leeuwendeel van de Taiwanese fruitexport, inclusief cherimoya, is bestemd voor Aziatische markten. Het veelal kwetsbare fruit kan slechts over korte afstanden worden vervoerd, omdat het snel rijpt en beperkt houdbaar is.

De groeiende vraag naar Aziatisch fruit wereldwijd en de ontwikkelingen op de markt in AziĆ« bieden Taiwan de kans om nieuwe verre markten te bereiken met haar beroemde cherimoya en overig vers fruit. Om cherimoya met succes over lange afstanden te verladen, moet het product gedurende het transport onder optimale omstandigheden worden bewaard, zodat het vers op de markten van bestemming aankomt, om vervolgens zijn weg naar supermarkten en uiteindelijk de consument te vinden. Het vinden van oplossingen om het fruit onder de juiste atmosferische omstandigheden te verladen, vormde tot nu toe een probleem voor Taiwanese telers en verladers. 

Het fruit is populair onder gezondheidsbewuste consumenten omdat het een lage glycemische index heeft en van nature zoet is. Het fruit heeft een typische smaak die wel wat doet denken aan custardpudding, vandaar de Engelse naam 'custard apple'. Cherimoya is een goede bron van vitamine C en B6 en rijk aan kalium. In het Midden-Oosten neemt de consumptie van vers fruit gestaag toe. Deze regio is echter sterk afhankelijk van de import, omdat de lokale teelt er beperkt is. Ook groeit het aantal restaurants en supermarkten dat exotische AGF in hun assortiment opneemt. 

Cherimoya varieert qua maat, vorm en kleuring en is zeer kwetsbaar. Daarnaast rijpt deze fruitsoort snel. Het is dus een uitdaging voor exporteurs en verladers om cherimoya over lange afstanden te verladen in conventionele containers. 

De zending van Yang Ming Line werd verladen met behulp van de Active CA-technologie van Daikin. Hierdoor bereikte het fruit na een reis van 18 dagen haar bestemming in optimale conditie. Na aankomst in Dubai was het fruit nog 8 dagen houdbaar. 

Het CA-systeem van Daikin is uniek omdat het het zuurstofgehalte verlaagt en het CO2-gehalte beheerst. Ook geeft het het stikstofgehalte een boost zodat het verse fruit in de container snel in een toestand van rust wordt gebracht. Hierdoor blijft de kwaliteit behouden en wordt de houdbaarheid verlengd. Taiwanese en andere Aziatische exporteurs kunnen vertrouwen op de Active CA-technologie van Daikin, waardoor zij hun voetafdruk op de markt kunnen vergroten en nieuwe internationale bestemmingen kunnen bereiken.

Voor meer informatie: 
Daikin Reefer
www.daikinreefer.com 

Publicatiedatum: