Fusie Cipla en Nulexport

Nieuwe coöperatie in de maak in Spanje: Cítrics de Nules

De bestuurders van de Spaanse coöperaties Cipla en Nulexport hebben na langdurige onderhandelingen eindelijk een fusieovereenkomst ondertekend. De fusie geniet de steun van externe accountants die een gunstig rapport hebben afgeleverd over de economische levensvatbaarheid ervan. Eens het akkoord bekrachtigd wordt door de algemene vergaderingen van beide telersverenigingen, is de nieuwe coöperatie met de naam Cítrics de Nules een feit.

De nieuwe entiteit zal profiteren van de complementaire sterke punten van beide coöperaties. De streek rond Nules zal voor zijn citrusteelt opnieuw kunnen rekenen op een sterke telersvereniging die gewicht in de schaal kan leggen en wiens stem in de sector weer van tel zal zijn.

De leden van beide coöperaties hebben al of zullen binnenkort thuis alle documentatie ontvangen over de relevante aspecten van deze fusie, samen met een oproepingsbrief voor de algemene vergadering waar ze zullen moeten beslissen over de oprichting van de nieuwe organisatie.

Cítrics de Nules zal de sterke punten van Cipla en Nulexport uitspelen en zal voor beide bedrijven een substantiële verbetering betekenen in alle belangrijke aspecten van de bedrijfsactiviteit. Het zal meer dan 700 kleine telers verenigen die samen ongeveer 30 miljoen kilo citrus oogsten op een areaal van bijna 1.000 hectare.

Voor meer informatie:
Cipla
Camino Moncofa, S/N
12520 Nules (Castellón) - Spanje
+34 964 6701 51
cipla@cipla.es
www.cipla.es

Nulexport
Senda Mitjana, 50
12520 Nules (Castellón) - Spanje
+34 964 673 712
admin@nulexport.com
www.nulexport.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven