Keniaanse telers zien wereldwijde vraag naar macadamia groeien

Jarenlang leek de teelt van macadamianoten in Kenia iets voor rijkere, meer ontwikkelde telers. Traditionele telers leken zich meer te richten op andere gewassen. De laatste tijd heeft de telersgemeenschap de macadamia echter omarmd. In Nakuru County bijvoorbeeld, waar kleine telers vooral bekend stonden om hun aardappel- en tomatenteelt, zijn steeds meer telers deze noot gaan verbouwen.

De groeiende belangstelling voor het gewas heeft ertoe geleid dat verschillende countyregeringen het hebben opgenomen in hun programma's voor gewasdiversificatie. De regering van Nakuru County heeft onlangs 12.000 zaailingen van macadamia's uitgedeeld aan meer dan 600 telers.

Dit gebeurt tegen de achtergrond van een toenemende wereldwijde vraag naar op noten gebaseerde voedingspatronen, waarin macadamia's goed vertegenwoordigd zijn. Dit is het gevolg van veranderende consumptiepatronen in Europa, waaronder een stijgende vraag naar gezondere tussendoortjes en plantaardige eiwitten. Consumenten zijn ook op zoek naar nieuwe consumptie-ervaringen, die macadamia's kunnen bieden in de vorm van melk, pasta's en boters, naast de traditionele consumptievormen.

Bron: nation.africa
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven