Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henk van der Meij, Hars&Hagebauer:

"Eerste mango's uit Senegal na moeizaam seizoen vanuit Ivoorkust en Mali"

Tholen - Het mangoseizoen in Ivoorkust is alweer twee weken afgelopen en ook de laatste containers uit Mali komen volgende week binnen. Hars&Hagebauer start traditiegetrouw vroeg met de import vanuit het zuiden van Senegal om een goede aansluiting te hebben.



"Het Afrika-seizoen is vooralsnog teleurstellend geweest qua prijsvorming. Dat was niet in de lijn der verwachting, want de oogst was niet eens zo groot. Maar met een groot aanbod vanuit Braziliƫ en een laag prijsniveau in de supermarkten trad de wet van de communicerende vaten in werking. En dat is spijtig, want in deze sector kun je dat niet terugleggen bij de eerste schakel in de keten, of wel de consument", aldus Henk van der Meij.



Voor de komende weken voorziet de importeur een rustige aanvoer. "Vanaf eind juni zullen de aantallen toe gaan nemen vanuit Senegal. De grote vraag is, wat de impact van de regen gaat zijn. Regen betekent fruitvliegen en die kunnen voor een vroegtijdig einde van het seizoen betekenen. Al met al is de mangomarkt zoals altijd vol met risico's en vraagtekens, maar gelukkig hebben de mensen een baken in deze roerige markt en dat zijn wij....."

Voor meer informatie:
Henk van der Meij
Hars & Hagebauer BV
Selderijweg 90F
2988 DG Ridderkerk
+31 (0)180 745100
Henk@harshagebauer.nl    
www.themangospecialist.com