Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Detailhandel voedingssector: 4,8% meer omzet dan in eerste kwartaal 2020

De omzet van de detailhandel in de voedingssector nam in het eerste kwartaal van 2021 met 4,8% toe in vergelijking tot het eerste kwartaal van vorig jaar. Supermarkten behaalden ruim 5% meer omzet, terwijl de omzet van speciaalzaken, zoals slagerijen en kaaswinkels, met 2% toenam. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De gestegen omzet is deels een gevolg van een toename in het afgezette volume. In het eerste kwartaal van 2021 nam het afzetvolume van de supermarkten met 4,5% toe. Bij de speciaalzaken was deze toename 1,5%.

Het CBS constateert ook een groei van de internetverkopen in de detailhandel van bijna 86% in de eerste drie maanden van 2021. Daarbij zijn er geen aparte cijfers voor bedrijven in de voedingssector.

De omzetgroei vindt vooral plaats bij bedrijven die zowel via winkels als online verkopen, stelt het CBS vast. Bij deze bedrijven is de online omzet meer dan verdubbeld ten opzichte van een jaar geleden. De omzet van pure webwinkels nam met ruim 59% toe. 

Bron: CBS

Publicatiedatum: