Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Camman-Rotterdam Groente en Fruit Speciaalzaak

“Verkopen 60% in de plus door modernisering”

Tholen – Eind 2019 moderniseerde Hans Camman zijn AGF-speciaalzaak door uitbreiding met een ruime kelder en zo ontstond in de winkel meer verkoopruimte vooral voor bewerkt product. Dat leverde direct mooie resultaten op, na de corona-uitbraak verdubbelde de groei die er was na de verbouwing nogmaals. “Vergeleken met voor de verbouwing is mijn omzet met 60% gestegen. Ik schat 30% plus door de verbouwing en nog eens 30% door corona”, vertelt Hans.


Hans met zijn dochter Patricia

De omzetstijging is te merken over het hele assortiment, van het losse product tot aan de maaltijden. Daarbinnen zijn voorverpakte salades, met als toppers de Griekse salade, en het gesneden fruit absolute hardlopers.

Alles wordt in de ochtenduren vers gemaakt, in bakjes geschept en in de koeling gezet. “Er is veel meer voorbereiding nodig, maar uiteindelijk verkoop je sneller en meer. Voorheen kozen klanten een salade uit de toonbank die je voor hen uitschepte en afwoog. In diezelfde tijd rekenen klanten nu twee of drie bakjes uit de koeling af.” Daarnaast is het assortiment flink uitgebreid met maaltijdsalades, tortilla’s en smoothies.

De modernisatie was de grootste verbouwing in het 31-jarig bestaan van de Rotterdamse groentezaak. Hans Camman pakte al vroeg de trend op in bewerkt product en liet 25 jaar geleden gekoelde verkoopmeubels plaatsen, maar veranderde sindsdien niet veel meer. Omdat hij nog veel potentie zag als speciaalzaak en zijn dochter Patrica al jaren meewerkte is besloten tot een ingrijpende verbouwing waarin alles werd aangepakt, van vloer tot verlichting. De verkoopmeubels werden in samenwerking met Lemmens Winkelinrichting passend en vooral functioneel gemaakt. "We zijn van 6 m2 naar 10 m2 koeling gegaan waar de grote koelwand met 5 lagen veel meer ruimte biedt."

Sinds het begin van de coronapandemie werkt Hans zijn vrouw Anita ook mee, zij maakt vooral de Maaltijdsalades en Tortilla’s. Zoon Nick heeft afgelopen jaar elders gewerkt maar die is onlangs ook weer aan het team toegevoegd. Je mag dus wel spreken van een echt familiebedrijf.

Hans’ klanten zijn echter ook nog altijd op zoek naar kwaliteitsproducten om zelf mee aan de slag te gaan. Het aantal m2 assortiment los product is weliswaar iets kleiner geworden maar nog altijd breed. Zo zijn er 3 soorten sperziebonen en 2 soorten snijbonen verkrijgbaar. De verkopen van los product zijn na de verbouwing ook gestegen. Wat minder loopt zijn de bio-producten. “Dat heb ik wel geprobeerd, maar omdat ik hier niet voldoende ruimte voor heb en niet de benodigde aandacht geef, komt hier geen grote omloopsnelheid in”, vertelt Hans.

De omloopsnelheid bij de rest van het assortiment zit er goed in. Leverancier Postuma AGF komt dagelijks vers product brengen en daardoor zijn er geen voorraden nodig. In de koelcel liggen hoogstens wat extra dozen aardbeien en een paar producten die niet geschikt zijn voor verkoop in de winkel maar nog wel goed gebruikt kunnen worden. “Je hebt altijd wel iets met een plekje, maar dat nog prima te verwerken is. Hierdoor kunnen we eigenlijk bijna alles verkopen, we hebben een hele lage derving”, besluit Hans.

Volgende project is het inrichten van een website / webshop, hiervoor hebben ze de naam aangepast naar Groente en Fruit Speciaalzaak Camman-Rotterdam.

Voor meer informatie:
Hans Camman
Camman-Rotterdam Groente en Fruit Speciaalzaak
Peppelweg 13a
3053 GA Rotterdam
+31 (0)10 243 99 22 
info@camman-rotterdam.nl 
www.camman-rotterdam.nl 
Facebook