Actiemaand groente en fruit voor iedereen

3.000 kg perssinaasappelen voor de Voedselbank

In het kader van de actiemaand 'groente en fruit voor iedereen' van branchevereniging ADN doneerde Postuma AGF 3000 kg perssinaasappelen aan de landelijke Voedselbank. De komende dagen vinden deze hun weg naar mensen die worden geholpen door de Voedselbanken en waar vaak een tekort is aan verse groenten en fruit. 

De hele maand mei vraagt ADN aandacht voor het belang van gezonde voeding. Belangrijk onderdeel van de campagne is de samenwerking met Voedselbanken Nederland, waarvoor zowel lokaal – door leden van ADN – alsook landelijk donaties worden gedaan. De actie wordt breed ondersteund door de ‘Vrienden van ADN’. Via een Facebookpost zette ADN de actie van vriend Postuma AGF extra in de schijnwerpers. 

Pleidooi btw-verlaging
De ADN-campagne wordt aanstaande maandag afgesloten met een bezoek aan het Binnenhof. "Met diverse politieke kopstukken hebben we afspraken gepland om hen een voedselpakket te overhandigen en ze te overtuigen het belang van gezonde voeding nog hoger op de politieke agenda te zetten en ervoor te zorgen dat dit echt voor iedereen toegankelijk wordt. Het nieuw te vormen kabinet kan dit extra kracht bij zetten door de btw op groente en fruit te verlagen. Naast de oproep tot btw-verlaging, wordt uiteraard ook de meerwaarde van onze leden benoemd en de sleutelrol doe we hebben bij het aanbieden van gezonde voeding."  

Meer informatie over de actie "Groente en fruit voor iedereen" staat hier.

AGF Detailhandel Nederland (ADN)
Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
+31 (0)318 440 222 (keuze 4)
info@agfdetailhandel.nl 
www.agfdetailhandel.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven