Chinese knoflookoogst is overvloedig en zowel opbrengst als kwaliteit zijn goed

Het Chinese oogstseizoen van verse knoflook is reeds begonnen. De oogst is overvloedig dit jaar. De opbrengst en de kwaliteit liggen dicht bij het ideaal. Jining Xingyuan Fruit and Vegetables heeft onlangs een onderzoek van een week uitgevoerd in de belangrijkste teeltgebieden van knoflook om gegevens over de oogstomstandigheden te verzamelen.

Manager Zhang, verkoopdirecteur bij Xingyuan Fruit and Vegetables, lichtte de omstandigheden in drie belangrijke knoflookteeltgebieden toe. "De totale oppervlakte voor de aanplant van knoflook in Jinxiang is met ongeveer 9% gedaald in vergelijking met vorig jaar. Deze regio wordt geprezen als de "thuishaven van de Chinese knoflook".

De totale oppervlakte waarop werd geoogst, bedroeg ongeveer 126.667 ha. De opbrengst per ha bleef vergelijkbaar met vorig jaar. Het op één na grootste knoflookteeltgebied in China omvat het district Qi en het district Zhongmu in Henan. Het totale areaal die hier voor de aanplant van knoflook wordt gebruikt, bedraagt meer dan 100.000 ha. In Zhongmu is het areaal de voorbije twee jaar niet noemenswaardig veranderd en de opbrengst per hectare ligt op hetzelfde niveau als vorig jaar. Pizhou in Jiangsu is een ander belangrijk teeltgebied voor knoflook. De totale oppervlakte voor de knoflookteelt in Pizhou bedroeg vorig jaar ongeveer 44.667 ha, maar is dit jaar met ongeveer 10% toegenomen tot 49.333 ha. De opbrengst per ha is niet veel veranderd ten opzichte van vorig jaar."

"Wat de productkwaliteit betreft is de knoflook dit jaar vrij groot en is de kwaliteit uitstekend. Ongeveer 20% van de knoflook valt in de range van 4,5-5 cm, nog eens 30% is rond de 5,5 cm, en de resterende 50% is rond de 6 cm," zegt Zhang.

De telers leggen momenteel de knoflook in de zon om te drogen. De regelmatige levering zal naar verwachting in juni beginnen. Op de vraag naar de marktvoorspellingen voor de komende weken, antwoordde Zhang: "De knoflookprijs kan hoog blijven in juni en juli, maar daarna wordt de markt moeilijk te voorspellen, omdat er veel speculanten op de Chinese knoflookmarkt zijn die de markttrends beïnvloeden."

Naast knoflook exporteert Jining Greenstream Fruits & Vegetables vooral gember, citroenen en pomelo. De onderneming heeft een jaarlijkse export van ongeveer 2.000 zeecontainers.

Voor meer informatie:
Zhang Shuhan - Director of Sales
Jining Greenstream Fruits & Vegetables Co., Ltd.
+86 1585 3798 811 
info@greenstream.cn 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven