Vleesvrij assortiment op basis van champignons geïntroduceerd

The Mighty Mushroom Co, het nieuwste innovatieve plantaardige merk van het Verenigd Koninkrijk, heeft zijn eerste vleesvrije assortiment geïntroduceerd, waaronder Burgers en Cumberland Style Sausages op Amazon Fresh (vanaf € 2,89).

Het assortiment is samengesteld om tegemoet te komen aan zowel flexitariërs, veganisten en vleeseters en biedt een oplossing voor consumenten die op zoek zijn naar duurzame vleesalternatieven.

De plantaardige sector is momenteel een van de snelst groeiende sectoren in de voedingssector. De verkoop van vleesvrije producten is de afgelopen vijf jaar met maar liefst 40% gestegen, wat neerkomt op een geschatte omzet van € 944 mln in 2019 alleen al.

Het nieuwe Mighty Mushroom-assortiment speelt in op deze trend en schudt de vleesvrije markt wakker. Het zit boordevol umami-smaak en bevat tot 85% champignons, die worden geteeld op duurzame Ierse tuinbouwbedrijven.

Champignons hebben bewezen dat ze een heldhaftig en veelzijdig ingrediënt zijn in de thuiskeuken en dat de verkoop ervan de laatste tijd sterk is gestegen dankzij hun gezondheidsaspecten. Uit gegevens van Kantar blijkt dat de totale verkoop van champignons in het Verenigd Koninkrijk met 19,5% is gestegen ten opzichte van het jaar ervoor en daarmee beter presteert dan andere groenten in de categorie.

Paddenstoelen zijn een bron van vezels en bevatten veel belangrijke vitaminen en mineralen. Elke hap kan rekenen op een smaakexplosie en elke portie bevat minder dan 150 calorieën. De Mighty Mushroom Co hamburgers en worsten zijn de ideale alternatieven voor wie op zoek is naar variatie tijdens de maaltijd.

Het assortiment omvat ook Mighty Mushroom Meat-Free Gehakt, dat voor 85% gemaakt is van champignons en is gearomatiseerd zonder enige kunstmatige kleur- of smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Noel Hegarty, een woordvoerder van The Mighty Mushroom Co: "Champignons zijn een van de belangrijkste plantaardige ingrediënten, vanwege hun vlezige textuur zodra ze gekookt zijn. Consumenten nemen niet langer genoegen met flauwe vleesvrije opties en vragen om producten die toonaangevend zijn op het gebied van innovatie en die de best mogelijke smaak bieden."

De reis van het veld naar het bord begint hier, bij het 40 jaar oude familiebedrijf, dat deskundige champignontelers heeft en lokale champignons gebruiken die op hun bedrijven worden gekweekt om dit nieuwe recept te ontwikkelen, zodat het assortiment een vleesachtige smaak en textuur heeft en zelfs sist in de pan tijdens het bakken.

Bovendien bevat het volledige assortiment geen soja, is het glutenvrij en worden alleen natuurlijke, volwaardige ingrediënten gebruikt, zonder enige kunstmatige kleur- of smaakstoffen of bewaarmiddelen. De Meat-Free Gehakt is verkrijgbaar voor € 3,46 en de Burgers en Cumberland Sausages zijn vanaf € 2,89 te koop.

Voor meer informatie:
www.mightilymeatfree.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven