Bent Devreker en Tim Van Win, FAM

“Met een virtuele snijproef kunnen we op afstand onze machines demonstreren”

Tholen – Bij machinefabrikant FAM staan de deuren altijd open voor bedrijven die graag eens machines of applicaties willen testen. Echter sinds vorig jaar maart, het begin van de wereldwijde coronacrisis, is het reizen en het bezoeken van beurzen en bedrijven niet meer zo vanzelfsprekend. Toch blijven bedrijven machines nodig hebben, ook in de voedingssector. Maar een machine kopen, zonder deze te hebben gezien of getest, is niet echt verstandig. Hierop heeft FAM de virtuele snijproef in het leven geroepen. Een demo waar de klant op afstand de desbetreffende machines en applicaties kan testen.

Achter de camera’s stellen Bent Devreker en Tim Van Win zich op voor de snijproef. Er staan twee machines klaar: de Centris en de Dorphy, een raspmachine en een blokkensnijder. “We staan momenteel in het lab van FAM. Al sinds de oprichting van FAM bieden we snijproeven en productontwikkeling aan. Het liefst doen we dat in de praktijk, met de klant erbij, maar het afgelopen anderhalf jaar is dat een stuk moeilijker”, vertelt Bent. “Toch willen we op deze manier de klant laten zien wat onze machines kunnen, hoe de machines bediend worden en wat er allemaal mogelijk is.” FAM heeft dan ook zijn labo’s uitgerust met professioneel audio visueel materiaal uitgerust om samen met de klant het hele snijproces te doorlopen op zoek naar de beste snit.

FAM Centris
Bent begint de demonstratie met de uitleg van de Centris 315. Deze kleine raspmachine wordt voornamelijk gebruikt bij de kleine en middelgrote AGF-bedrijven en is uitermate geschikt voor het verwerken van onder andere wortelen, rode biet, aardappelen, uien en noem maar op. De gebruiksvriendelijke machine verwerkt tijdens deze demo in geen tijd de wortelen in een heerlijk frisse rasp. Bent demonstreert de gebruiksvriendelijkheid en de veiligheid van de machine. "We zien dat de snijkop makkelijk te installeren en te demonteren is. Door deze precieze manier van het snijden met onze Centris-technologie behoudt het product zijn sap en zijn frisheid en levert een significante bijdrage tot een langere houdbaarheidsdatum."

Interactief
Tijdens het demonstreren van de machines heeft de kijker op elk moment de gelegenheid om vragen te stellen, en door het gebruik van verschillende camera’s het product en de machine van dichtbij te bekijken. “Het is heel interactief”, vertelt Tim Van Win. “We kunnen allerlei verschillende snitten tonen, verschillende onderdelen van de machine en een detailleerde uitleg geven over het bedienen en het onderhouden van de machines." Fam heeft alle machines beschikbaar in het labo en naast het demonstreren van de machine zelf, verzorgen ze ook applicatie-ondersteuning en productontwikkeling, ja, zelfs virtueel. “Samen met de klant ontwikkelen we de perfecte snit.”

FAM Dorphy
De tweede machine die wordt getoond is de Dorphy. In deze machine zitten verschillende messensets waardoor deze machine schijfjes, reepjes, blokjes en ook frites, allemaal met verschillende afmetingen kan snijden. De snijgereedschappen - het hart van elke snijmachine - zijn allemaal geproduceerd bij Stumabo het zusterbedrijf van FAM, wordt verteld tijdens een close-up van de open machine. Na het demonstreren van de machines is er nog genoeg gelegenheid voor vragen of extra uitleg, hier neemt FAM ruim de tijd voor. 

“Door het aanbieden van snijproeven kunnen we bedrijven ondersteunen in hun zoektocht naar de beste snit. We zien onszelf niet als verkopers, maar zijn adviseurs. Samen met de klant gaan we op zoek naar de juiste oplossing, zelfs als de eisen heel hoog zijn. Met de kennis die we in al die jaren hebben opgebouwd hebben we voor elke vraag wel een oplossing, en als we die niet hebben, dan ontwikkelen we die.”

“Ook nu in coronatijd kunnen bedrijven bij ons terecht, en zelfs virtueel kunnen we onze passie, kennis, kwaliteit, ervaring en onze innovativiteit delen met de bedrijven uit de voedingsindustrie”, besluiten Tim en Bent.

Voor meer informatie:
FAM
Neerveld 2
2550 Kontich 
+32 (0)3 450 92 45
info@fam.be  
www.fam.be  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven