Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijs zal snel stijgen

Verse knoflook welkom op Chinese markt

Het nieuwe knoflookseizoen van 2021 is begonnen en de mensen op de knoflookmarkt zijn enthousiast. Er is een enorme vraag, zowel op de binnenlandse markt als in het buitenland. De knoflookprijs is in mei dan ook duidelijk gestegen. Handelaren en eigenaars van pakstations zijn begonnen met de inkoop van verse knoflook om zich voor te bereiden op de piek van het nieuwe knoflookseizoen. Damon Dai van Qingdao Muyi International  sprak over de huidige marktomstandigheden en de voorspellingen voor de marktontwikkelingen in de nabije toekomst.

Volgens Damon begon het aanvoerseizoen in Jinxiang een week later dan vorig jaar als gevolg van hevige regenval in de teeltgebieden van knoflook. "Vorig jaar rond deze tijd waren we al klaar met het in de zon drogen van onze eerste knoflook en de eerste scheepscontainers met bewerkte knoflook waren al onderweg naar Europa, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Dit jaar hadden we echter te maken met regenachtig weer. De knoflook is nog niet volledig gedroogd, hij is nog maar voor 80% droog. Bovendien is het grootste deel van de bewerkte knoflook in handen van de knoflooktelers.

"De pakstations lopen nog verder achter met het drogen van de knoflook. We kunnen slechts schatten dat de eerste zeecontainers voor verre bestemmingen tegen het einde van deze maand of begin volgende maand zullen vertrekken. Wij hebben reeds meer dan 20 zeecontainers vol verse knoflook toegezegd aan meer dan 10 klanten in Zuid-Amerika, Europa en het Caribisch gebied. De meeste van deze bestellingen zullen tegen half juni worden verzonden, maar wij zijn al klaar met het verpakken van een kleine hoeveelheid netzakken knoflook."

"De omstandigheden op de exportmarkt zijn het meest onzeker vanwege de stijgende transportkosten. De verladingskosten begonnen snel te stijgen tijdens de eerste fasen van de pandemie begin vorig jaar en deze tendens zet zich nog steeds voort. In januari van dit jaar bijvoorbeeld kostte het vervoer van een koelcontainer van Qingdao naar Rotterdam al € 2.458 meer dan in december vorig jaar. Dit is een zware last voor exporteurs en importeurs. En de prijs voor verlading naar het Midden-Oosten en West-Europa steeg in mei met € 819, terwijl cabineruimte voor koelcontainers moeilijk te vinden is op Noord-Amerikaanse scheepvaartroutes. Verwacht wordt dat de prijs in juni verder zal stijgen. Wij adviseren grote bedrijven met plannen om knoflook aan te kopen om de leveringsdetails zo snel mogelijk te bevestigen."

Gevraagd naar de verwachtingen voor het seizoen van verse knoflook, antwoordde Damon: "De prijs van verse knoflook is veel hoger dan iedereen begin mei kon voorzien, omdat de prijs van oude knoflook nog steeds relatief hoog is. Wij verwachten dat de prijs weer licht zal dalen zodra het aanbod van de gedroogde knoflook toeneemt en er meer aanbod op de markt is. Toch hebben de telers en de handelaren hoge verwachtingen voor de prijs dit seizoen. Dit zal ook een invloed hebben op de prijsschommelingen later in het seizoen. Menselijk gedrag kan de knoflookmarkt later stimuleren en ervoor zorgen dat de prijs weer omhoog gaat."

Qingdao Muyi International is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de export van knoflook, gember, kastanjes, peren, appelen en honingpomelo, alsmede bewerkte knoflookproducten zoals knoflookpoeder, knoflookteentjes en knoflookplakjes. De onderneming integreert teelt en bewerking met export. Muyi International heeft klanten op vijf continenten in meer dan 50 landen. Het bedrijf is GlobalGAP, SMETA en BRC gecertificeerd.

Voor meer informatie:
Damon Dai
Qingdao Muyi International Co., Ltd.
+86 1855 2046 556 
daiming@muyiinternational.com
www.muyiinternational.com 

Publicatiedatum: