Nigeriaanse regering wil uienteelt stimuleren

Het federale ministerie van Landbouw in Nigeria heeft gratis fungiciden uitgedeeld aan uientelers in de staten Bauchi en Borno om de uienteelt te stimuleren. Dit moet op zijn beurt de export van dit product verhogen.

Oje Imoje van het ministerie van Landbouw verklaarde dat het ministerie heeft besloten in te grijpen om ervoor te zorgen dat er geen herhaling komt van de situatie van vorig jaar, toen uien werden vernietigd door schimmelinfecties op teeltbedrijven.

Imoje vertelde aan guardian.ng: "Het was triest dat uientelers verlies leden door de ziekte. We konden niet leveren wat de Nigeriaanse markt wilde, om nog maar te zwijgen over de export. We organiseren  nu workshops om de uientelers te informeren over een juist beheer en opslag van de uien. We geven de informatie gratis om hun teelt op te voeren. We verwachten van hen dat ze telen wat geëxporteerd kan worden."

Iliya Daniel, coördinator van de deelstaat Bauchi van het federale ministerie van Landbouw vertelde dat de telers via hun verenigingen waren geselecteerd.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven