Nieuw MultiView-camerasysteem op sorteerder voor snoeptomaten

In maart 2021 reisde het GP Graders-team naar Bundaberg in het Australische Central Queensland om het eerste MultiView™-camerasysteem voor cherrytomaten en mini peertomaatjes uit te testen.

"Sunripe is een van de grootste bedrijven die zich in Australië toeleggen op de vollegrondsteelt van snoeptomaten en GP Graders is buitengewoon trots om Luke en Jason een sorteermachine van wereldklasse te mogen leveren die de grenzen aftast van wat mogelijk is wanneer technologie en tuinbouw het pad kruisen", aldus Stuart Payne, directeur van GP Graders.

"De eerste resultaten zijn op zijn zachtst gezegd indrukwekkend. Een verwerking van meer dan 240.000 stuks per uur gecombineerd met een uitstekende defectdetectie zorgt ervoor dat Sunripe in staat is enkel de tomaten die de hoogste kwaliteit halen aan de supermarkten te leveren, terwijl het bedrijf tegelijkertijd aanzienlijk kan besparen op arbeidskosten."

MultiView, het nieuwe camerasysteem van GP Graders dat onlangs is gelanceerd, legt het hele plaatje vast. Een efficiënte detectie van defecten hangt volledig af van welk percentage van de oppervlakte rigoureus in beeld kan worden gebracht. Daarom heeft GP Graders 6 extra camera's toegevoegd aan weerszijden van de beeldregistratiemodule van de sorteermachine, zodat nu 72 foto’s van elk individuele tomaat worden gemaakt. Deze hoeveelheid gegevens wordt slim verwerkt door een gepatenteerde RT-eenheid, hoogwaardige hardware en het ongelooflijk ingewikkelde en op maat gemaakte softwarepakket gpVision™.

"Sunripe teelt jaarrond enorme volumes snoeptomaten. Bij het investeren in een sorteeroplossing moest dus rekening worden gehouden met de kwaliteit van de constructie, de service en de ondersteuning, maar ook met de verzekering dat beloftes konden worden waargemaakt. Na 3 maanden zijn alle commentaren tot nu toe positief. De machine identificeert een grote hoeveelheid van de tomaten met defecten. Het sorteren op kleur is nagenoeg perfect en ook een zeer nauwkeurige maatsortering zorgt ervoor dat het juiste product in de handen van de consument terechtkomt."

De sorteermachine bij Sunripe is een op maat gemaakt ontwerp dat specifiek bij het pakhuis past en geïntegreerd is in de bestaande invoersystemen.

"Jarenlange ervaring heeft het GP Graders mogelijk gemaakt om de specifieke behoeften en doelstellingen van Sunripe volledig te begrijpen. De resultaten spreken voor zich. Gezien het teeltbedrijf blijft groeien en de resultaten tot dusver succesvol zijn, is er een tweede AirJet Grader in de maak. Dat betekent meteen ook dat het volledige sorteermachinepark van Sunripe vervangen zal worden."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven