Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Made in Nature-project promoot bio-AGF in heel Europa

De Europese biologische tuinbouw groeit voortdurend en heeft in 2020 bijna € 37,4 mld bereikt, het teeltareaal groeit tot 13,8 mln ha, de bedrijven en de werknemers maar vooral de consumptie per hoofd van de Europese consument nemen toe.

De kennis van bio-AGF, zowel vanuit het oogpunt van de voedingswaarden als voor de ecologische duurzaamheid, is een cruciaal aspect om het segment biologische versproducten verder te laten groeien. Het is geen toeval dat communicatie en bewustmaking centraal staan in de Europese strategieën, zoals blijkt uit het From Farm to Fork-initiatief en het Made in Nature-project, dat voor € 1,7 mln wordt gefinancierd door de EU en CSO Italië, met als doel Italiaanse bio-groenten en fruit te promoten in Frankrijk, Italië en Duitsland.

De afgelopen drie jaar heeft Made in Nature zijn acties toegespitst op het overbrengen van de waarden en kwaliteiten van biogroenten en biofruit aan de consument via initiatieven op sociale netwerken, de ontwikkeling van een eigen informatieve website en de betrokkenheid van influencers in Italië, Frankrijk en Duitsland.

De data van de Italiaanse biologische sector bevestigen de groei van de aandacht en de gevoeligheid voor deze kwesties; in 2019 is de afzet van Italiaanse biologische versproducten op internationale markten gestegen. De waarden stijgen tot een aandeel van € 2.619 mln met een groeipercentage van 8% ten opzichte van 2019.

De Europese ruimte is de tweede in de wereld voor biologisch geteelde grond en Italië staat, samen met Frankrijk, op de tweede plaats van de EU-landen. Frankrijk, samen met Duitsland, doellanden van het Made in Nature-project, zijn de meest groeiende landen vanuit het oogpunt van aandacht voor en import van bioproducten, wat daarbij een concrete ontwikkelingsmogelijkheid betekent voor de Italiaanse biologische tuinbouw.

Voor meer informatie:
Made in Nature
www.madeinnature.org 

Publicatiedatum: