Jaffa Seedless Lemons

Tesco verkoopt vanaf nu ook pitloze citroenen

Tesco verkoopt vanaf nu een nieuw citroenras dat gegarandeerd pitloos is, zodat men niet langer pitten uit cocktails, drankjes, salades en andere gerechten hoeft te vissen.

"Eindelijk hoeven onze klanten geen tijd meer te bestreden aan het verwijderen van pitten na het bereiden van een heerlijk drankje of gerecht," zegt Emily Ridge, citrusinkoper bij Tesco. "15 jaar geleden werden de eerste pitloze citroenen al geteeld maar tot nu toe kon men niet garanderen dat deze geheel pitloos waren. Dit nieuwe ras is al vele jaren in ontwikkeling en is nu klaar om het supermarktschap te veroveren."

Het ras is afkomstig van een natuurlijke mutatie uit Australië en wordt momenteel in Zuid-Afrika geteeld. De nieuwe bomen worden gekweekt door de loten van deze pitloze variëteit te enten op een geschikte onderstam. 

Vele jaren geleden werden er in het VK al proeven gedaan met de verkoop van pitloze citroenen maar vanwege het gebrek aan een consistente aanvoer van kwaliteitsfruit kwamen deze nooit goed van de grond. Dit nieuwe ras wordt echter met veel succes in Zuid-Afrika en Spanje geteeld en kan potentieel jaarrond beschikbaar zijn. 

Tesco heeft een goede staat van dienst als het aankomt op het aanbieden van interessante citroenrassen. Zo introduceerde de retailer twee jaar geleden de zoete Meyer-citroen, die in China wordt geteeld, en waarin de zoete smaak van sinaasappelen en het zurige van een traditionele citroen samenkomen. Daarvoor introduceerde Tesco de Lemon Melon, een unieke in Spanje geteelde meloen, waarin het frisse aroma van citrus terugkomt in de smaak en textuur. 

De citroenen worden aan Tesco geleverd door AMT Fruit uit Peterborough, één van de grootste fruitleveranciers in het VK, die al meer dan 20 jaar met de supermarktketen samenwerkt. 

Dit bedrijf werkt ook samen met Tesco aan de Champion 12.3-campagne, een initiatief dat erop gericht is om voedselverspilling tegen 2030 met 50% te hebben verminderd. 

De Jaffa Seedless Lemons van Tesco zijn bij 320 Tesco-winkels in heel het VK te koop en kosten €1,74 per verpakking (van ca. 4 stuks). 

Voor meer informatie: tescoplc.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven