Aardappelen uit Andes geliefd bij gastronomie

Volgens de auteurs van een nieuw artikel dat recent verscheen in Choices: The Magazine of Food, Farm, and Resource Issues zijn inheemse aardappelrassen uit de Andes inmiddels een essentieel ingrediënt in de meest verfijnde gastronomische kringen ter wereld.

De vier auteurs: André Devaux, Guy Hareau, Miguel Ordinola, Jorge Andrade-Piedra en Graham Thiele, voegden eraan toe: "Inheemse aardappelen blijven hun basisrol vervullen en bieden voedselzekerheid aan de vele inwoners van plattelandsgebieden in de Andes. Zij waren degenen die deze rassen domesticeerden en vandaag de dag telen zij nog altijd inheemse aardappelen van verschillende rassen, wat op de lange termijn bij zou kunnen dragen aan de aanpassing aan klimaatverandering."

Het International Potato Center (CIP) zag een kans om de aardappel te herpositioneren als een waardvol commercieel gewas. Het CIP deed dit door de mogelijkheden tot verwerking uit te breiden en de afzet van verbeterde en inheemse aardappelrassen, die nog beter beantwoorden aan de consumentenvoorkeuren op opkomende en exportmarkten, te bevorderen. 

In het artikel beschrijven de auteurs de manier waarop aardappelen, en in het bijzonder inheemse rassen, bij kunnen dragen aan betere  inkomsten voor arme telers in Peru, waarbij zij de rol van biodiversiteit als middel om kleine telers te koppelen aan markten benadrukken.  

Bron: potatonewstoday.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven