Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
MSC over logistieke uitdaging:

"Ultrakort Afrikaans mangoseizoen vereist ervaren transportplanner"

De mangotelers in West-Afrika hebben slechts zes weken de tijd om hun mango's te oogsten. MSC SIIM, een dochteronderneming van de Omer-Decugis Group, vertelt hoe ze de logistieke uitdagingen van dit korte maar zeer intense hoogseizoen aangaan.

"Onze logistieke behoeften vermenigvuldigen zich met 30"
Het mangoplukseizoen in West-Afrika is opmerkelijk kort in vergelijking met andere fruitsoorten. Bananen en ananassen worden bijvoorbeeld het hele jaar door op het continent geteeld, terwijl het blauwe bessenseizoen in Zuid-Afrika zes maanden duurt.

Vincent Omer-Decugis, CEO van Omer-Decugis & Cie en CEO van SIIM: "De mangoteelt begint in april en eindigt in mei. In deze periode vermenigvuldigen onze logistieke behoeften zich met 30."

Dit ultrakorte seizoen vereist een flexibele en zeer ervaren transportpartner die snel kan reageren en de ondersteuning naar behoefte kan opschalen. Aandacht voor detail is ook belangrijk, want mango's zijn tere, kort houdbare producten en Europese retailers hebben zeer hoge verwachtingen op het gebied van smaak, textuur, uiterlijk en aroma.

Vincent Omer-Decugis: "Zesenveertig weken voorbereiding voor zes weken levering zet al onze teams onder immense druk. Er is geen ruimte voor fouten. Kwaliteitsproducten kunnen niet worden gegarandeerd zonder een kwaliteitslogistiek."

Bekijk de video om meer te weten te komen over het West-Afrikaanse mangoseizoen en hoe MSC SIIM helpt om door deze actievolle periode te zeilen.

Een natuurlijk partnerschap
De Omer-Decugis Group, opgericht in 1850 in Frankrijk, is een familiebedrijf van de zesde generatie. Net als MSC, dat ook een familiebedrijf is, heeft het sterke historische banden met Afrika en vele tientallen jaren ervaring in de fruitsector. Dit betekent dat MSC perfect gepositioneerd is om de flexibele, lokale logistieke ondersteuning te bieden die SIIM nodig heeft.

Clio Guagente, West Africa Export Trade Manager, MSC: "Als familiebedrijven delen MSC en de Omer-Decugis Group veel van dezelfde waarden, van ons engagement om voor mensen te zorgen tot onze sterke focus op duurzaamheid. Het was voor ons erg belangrijk om een logistieke oplossing van topkwaliteit te creƫren die deze waarden weerspiegelt en voldoet aan de specifieke eisen van SIIM."

Vrachtwagens van MEDLOG, de logistieke poot van MSC, halen de voorgekoelde mango's rechtstreeks op bij de pakstations van SIIM in Burkina Faso, Ivoorkust en Mali. De containers uit Burkina Faso, Mali en Ivoorkust reizen vervolgens naar de haven van Abidjan, een van de belangrijkste overslaghubs in de Golf van Guinee, om aan te sluiten op de wekelijkse 'NWC - Canary - WAF'-dienst van MSC naar Antwerpen.

Voor meer informatie: msc.com

Publicatiedatum: