Éric Delimbeuf van La Rebelle, île de Ré:

"Het aanbod van vroege Franse aardappelen is zeer beperkt"

"De vorst die een maand geleden heeft plaatsgevonden, heeft een grote impact gehad op de diverse partijen vroege aardappelen," vertelt Éric Delimbeuf van La Rebelle. Het bedrijf, gevestigd op het Île de Ré, is gespecialiseerd in de afzet van vroege aardappelen. "Op dit moment is er heel weinig aanbod, maar tegelijk ook heel veel vraag naar vroege aardappelen. Het is lastig om aan die vraag te voldoen."

Een groot deel van de producten van La Rebelle is bedoeld voor restauranthouders uit het hogere segment. "We brengen onze producten op de markt via tussenpersonen, en dan met name via Les Vergers de St Eustache in Parijs. De vraag vanuit restaurants is kleiner dan normaal, maar aangezien de opbrengst ook vrij klein is, hebben we eigenlijk geen last van deze beperking."

Éric voegt hier nog aan toe dat het vroege aardappelseizoen al een hele tijd aan de gang is. "Dat het seizoen al even gaande is, werkt in ons voordeel. De verwachte opbrengst van de velden die iets later zijn beplant, ziet er veelbelovend uit, maar de partijen zullen pas eind juni of begin juli worden aangeleverd."

De prijzen zijn erg hoog voor de tijd van het jaar. Met die erg hoge prijzen zal het gebrek aan partijen echter nooit kunnen worden gecompenseerd. "Het is een grote uitdaging om telers voor al hun werk goed te betalen," zegt Éric. Hij geeft ook nog aan dat La Rebelle nooit elders producten koopt om die vervolgens onder het eigen merk af te zetten.

Volgens Éric is de kwaliteit van de aardappelen goed. "Omdat we het het belangrijkst vinden dat de aardappelen goed van smaak zijn, voldoen ze misschien niet per se aan alle andere verwachtingen die we normaal gesproken hebben. De algehele kwaliteit van de producten is echter nog altijd bovengemiddeld."

Éric Delimbeuf

Voor meer informatie:
Éric Delimbeuf
La Rebelle
5 Chemin des Gatînes
17590 Ars-en-Ré
+33 (0)6 15 43 87 87 
edelimbeuf@gmail.com 
www.pommedeterre-larebelle.fr 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven