28 tot en met 30 november

Groen licht voor Interpom 2021

"Het is nu zeker: Interpom gaat door. Van 28 tot en met 30 november 2021 mag de internationale aardappelwereld zich opnieuw verzamelen in de Kortrijk Xpo. Het is een enorme opsteker voor de organisatie, voor Belgapom en zeker voor alle standhouders die erg naar dit live netwerk- en zakenmoment uitkijken", laat de organisatie weten. "Het verlossende nieuws kwam er na het laatste overlegcomité. Na een erg lange gedwongen pauze mogen events zoals vakbeurzen opnieuw de deuren openen vanaf 30 juli. Dat zal veilig kunnen met een minimum aan beperkingen."

De 20ste editie eind dit jaar wordt het eerste grote indoor ontmoetingsmoment voor de aardappelsector en daar wordt enorm naar uitgekeken. In de gefaseerde Corona-exitstrategie deelt de Belgische overheid de vakbeurzen in onder het handelsprotocol. Dat betekent dat na de versoepeling dezelfde regels gelden als voor retail, winkelcentra, etc. Vanaf 30 juli gelden hiervoor andere regels dan voor bijvoorbeeld evenementen zoals festivals waardoor Interpom zijn normale bezoekersvolumes kan aanhouden. "Echter, het belangrijkste nieuws is dat iedereen uit de aardappelsector elkaar weer live kan ontmoeten in het najaar van 2021. Wij merken bij exposanten, bezoekers en onze partners dat de ‘goesting’ bijzonder groot is om terug fysiek te netwerken en zaken te doen. Onder het beursthema ‘Let’s reconnect the potato chain’ zal Interpom 2021 hierin haar rol van ontmoetingsplatform voor alle schakels in de aardappelketen volledig kunnen waarmaken, en zo de noodzakelijke relance helpen stimuleren. Het wordt een uitzonderlijke editie: waar men zal napraten over een bewogen periode voor de ganse keten, en vooral - met de blik op de toekomst - het seizoen 2022-2023 zal voorbereiden met de bijhorende contractbesprekingen", aldus de organisatie van Interpom.

Interpom reeds voor 90% volzet: 300 exposanten uit 14 landen
 Op 6 maanden voor opening is Interpom reeds voor 90% volzet met 300 exposanten uit 14 landen. Alle segmenten zijn opnieuw  vertegenwoordigd, met opvallend meer machinefabrikanten voor de aardappelverwerkende industrie, meer aanbieders met oplossingen voor de bewaring van aardappelen, en een groeiend aanbod van nieuwe digitale technologieën.

Focus op duurzame innovaties
Innovaties van exposanten krijgen bijzondere aandacht via een ‘Innovation Showcase Tour’. Voorafgaand aan de beurs zal een onafhankelijke groep van experts een selectie maken van relevante
innovaties op de markt die een duidelijke meerwaarde betekenen voor de verdere verduurzaming en professionalisering van de aardappelbranche. Deze innovaties zullen op de beurs uitgelicht worden in een parcours en via digitale kanalen.

Verder zet Interpom ook in op het delen van kennis via een seminarprogramma. Belgapom werkt een programma uit rond actuele thema’s rond de ganse aardappelketen : aardappelbewaring zonder chemische kiemremming, de Green Deal en Farm to Fork strategy, klimaatverandering en watergebruik in de landbouw, reststromen binnen de aardappelverwerkende industrie, de impact op de aardappelmarkt bij het veranderende consumptiegedrag van aardappelen in België, de ontwikkelingen rond de korte keten en internationale marktontwikkelingen. Diverse innovaties komen daarbij aan bod. Romain Cools, voormalig Belgapom algemeen secretaris zal dit seminarieprogramma in het Nederlands, Frans en Engels coördineren en modereren. Interpom 2021 geeft hiermee de nodige nieuwe impulsen naar een sterke, dynamische en duurzame Belgische en Europese aardappelketen.

Voor meer informatie:
Interpom
www.interpom.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven