Spaanse knoflookcoöperatie Coopaman gaat volledig op in Unica Group

De volledige integratie van Coopaman, een telersvereniging uit de Spaanse regio Castilla-La Mancha, die zich toelegt op de afzet van knoflook, in Unica, de grootste Spaanse exportorganisatie van groenten en fruit, is nu helemaal afgerond met de ondertekening van de akte door de voorzitters van beide entiteiten, Julio Bacete en José Martínez Portero.

De voorzitter van Coopaman, Julio Bacete, zei dat de ondertekening van het akkoord een belangrijk moment is voor de toekomst van de coöperatie die aan haar derde seizoen bezig is en al twee jaar haar producten afzet via Unica. “We worden nu volwaardig lid van Unica, een landelijke coöperatie. De dimensie wordt groter en dat is net de doelstelling van een coöperatie, want zo kan toegevoegde waarde worden aangeboden aan de leden,” Bacete onderstreepte de kracht van Unica op de Europese markt. Coopaman zal van die sterkte nu ook gebruik kunnen maken om nog nadrukkelijker aanwezig te zijn op een van de belangrijkste exportmarkten voor de producten van de coöperatie.

José Martínez Portero, voorzitter van Unica, zie tijdens de persconferentie: “Coopaman geeft ons de kans om ook andere markten buiten Europa beter te leren kennen en deze verder te ontginnen, eerst met knoflook, maar daarna ook met de rest van onze catalogus door gebruik te maken van de synergieën die voortvloeien uit deze integratie. Bovendien hebben we knoflook nu ook opgenomen in ons portfolio dat we aanbieden aan de Europese klanten met wie we al samenwerken. Op teeltniveau leren we veel bij van een ander product en dat geeft ons nieuwe ideeën op het vlak van productie en productkwaliteit. De integratie geeft onze groep ook een duidelijk internationaal karakter.”

Op advies van Unica voegt Coopaman ook het biologische product toe aan haar assortiment in overeenstemming met de groeiende vraag naar bio. “Ze zijn daarin al hun eerste stappen aan het zetten en we hopen dat ze over een paar jaar al een aardig marktaandeel zullen hebben”, aldus Portero.

Bron: diariodealmeria.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven