EatingWell maakt top-5 voedseltrends voor deze zomer bekend

EatingWell, het platform voor iedereen met een passie voor voeding en wellness, heeft een lijst gepubliceerd met de voedseltrends voor de zomer van 2021.

De redacteuren, diëtisten en koks van EatingWell gebruikten onder meer consumentengegevens om een top-5 van seizoenstrends te voorspellen die de komende maanden het meest aan zullen spreken bij de doelgroep van EatingWell, waaronder 'happy hour' thuis, een trend die voortvloeit uit de huidige pandemie, en het inmaken van groenten, een trend waarin het groeiend bewustzijn omtrent voedselverspilling tot uiting komt en die tegelijk de perfecte aanvulling op een zomerse barbecue vormt. 

"Nu veel mensen ernaar uitkijken om weer tijd met familie en vrienden door te kunnen brengen tijdens een gezellige barbecue in de achtertuin of picknick in het park, zette het team van EatingWell de voedseltrends voor komende zomer op een rij," zegt  hoofdredacteur Jessie Price.

Dit is de lijst van EatingWell: 

  • Inmaken: EatingWell.com zag het aantal keer dat artikelen en recepten voor het inmaken van groenten werden bekeken in één jaar tijd met 17% stijgen. 
  • Groentensalades: Het aantal views van recepten voor broccolisalade steeg met 333% en die voor komkommersalade, met 160%. 
  • Happy Hour thuis: EatingWell.com zag het aantal keer dat cocktailrecepten en artikelen werden bekeken in één jaar tijd met 73% toenemen. 
  • Gegrilde groenten: Van aubergine tot maïs en paprika. Het aantal views van recepten voor gegrilde groentengerechten steeg in één jaar met 51%. 
  • Zuivelvrij ijs: Gezien het feit dat het aantal views van recepten voor 'zuivelvrij ijs' in een jaar tijd met 42% toenam, voorspellen ze dat mensen vaker zullen kiezen voor plantaardige alternatieven op basis van kokos- of havermelk. 

Wil je meer weten over de bovengenoemde trends lees het hele artikel dan hier.

Voor meer informatie: eatingwell.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven