Egyptisch knoflookseizoen in laatste fase

Er zal spoedig een einde komen aan het Egyptische knoflookseizoen. Eén exporteur kijkt terug op een succesvol verlopen seizoen. De vraag naar gedroogde knoflook was iets zwakker dan verwacht maar over de hele linie nam de knoflookexport toe. 

Het seizoen van Egyptische knoflook nadert zijn einde en volgens May Yassin, exportmanager bij Stars of Export, was het een prima seizoen. Er was meer vraag naar verse knoflook dan naar gedroogde knoflook. "Het knoflookseizoen was een succes maar de vraag week wel af van vorig seizoen. Tijdens sommige seizoenen is de vraag naar verse knoflook sterker dan naar gedroogde knoflook en tijdens andere seizoenen is het omgekeerde het geval. Dit jaar was de vraag naar verse knoflook sterker. We hadden echter onze programma's en zijn er toch in geslaagd om de hoeveelheden gedroogde knoflook te exporteren waarop we gehoopt hadden. We exporteerden meer verse knoflook dan andere seizoenen en de export van gedroogde knoflook bleef gelijk aan die van vorig seizoen."

Vanwege de aanhoudende problemen met de export van knoflook naar Taiwan heeft Stars of Export besloten om met de export naar deze markt te stoppen tot er meer duidelijkheid is. Yassin licht dit besluit toe: "Taiwan had nieuwe voorwaarden geïmplementeerd waardoor we in onzekerheid verkeerden of onze producten wel zouden worden toegelaten door de autoriteiten. Nu hebben we grote aantallen naar Australië verladen, een markt die zeer hoge standaarden hanteert. De laatste twee seizoenen hebben we regelmatig problemen gehad met de export naar Taiwan, vandaar dat we besloten hebben om de export naar deze markt voorlopig stil te leggen. Dit kan in de toekomst veranderen, maar we hebben meer zekerheid nodig omdat we niet eens weten waarom onze producten werden afgewezen. Dit gold overigens niet voor al onze zendingen. Sommige werden gewoon geaccepteerd en dat maakte de situatie nog verwarrender."

“Het weer was dit seizoen niet al te best maar ook niet rampzalig. Ieder seizoen stelt het weer ons voor kleine uitdagingen, maar we zitten al lang genoeg in het vak om deze het hoofd te kunnen bieden. Gelukkig hebben we geen hinder ondervonden van de blokkade van het Suezkanaal eerder dit jaar, omdat we voor onze schepen van andere vaarroutes gebruikmaken. Al met al was het een redelijk succesvol seizoen, wat mede te danken was aan de goede productkwaliteit die we te bieden hadden. Het Egyptische knoflookseizoen loopt nu echter ten einde," zegt Yassin tot slot. 

Voor meer informatie: 
Mai Yassin
Stars of Export
Tel: +20 111 012 1741
Email: export@starsofexport.com 
www.starsofexport.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven