Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexicaanse mango's voor Schrijvershof klaar om te worden verpakt

Vanwege de aanhoudende droogte in grote delen van Mexico heeft de rijping van het fruit een paar weken vertraging opgelopen. Volgens teler Don Jésus Soliz, die mango's teelt voor Schrijvershof, Oud Beijerland, zal er de komende dagen een begin worden gemaakt met het sorteren van fruit voor de luchtvrachtverlading. 

De wijdverspreide droogte in Mexico heeft de oogst van verschillende gewassen, waaronder mango's en limes, nadelig beïnvloed. De beschikbare aantallen voor de export zullen bij beide categorieën veel lager zijn dan normaal en ook de maten van het fruit zijn aan de kleine kant. 

Een lichtpuntje is dat de kwaliteit van de mango's dankzij de hete en droge omstandigheden uitmuntend is. 

De Kent-mango's die door Don Jésus Soliz en zijn drie zonen worden geteeld, en die door Aztec Fruits worden geëxporteerd, lieten tijdens proeven vorig seizoen veelbelovende resultaten zien. Op basis van de ervaring van vorig jaar, en de ondersteuning van Schrijvershof op het gebied van kwaliteit, zijn de verwachtingen voor dit seizoen dan ook hooggespannen. 

Sjoerd Meijer, account manager bij Schrijvershof: "We kunnen niet wachten om van start te gaan en zijn enthousiast over de berichten die we uit de boomgaarden horen. Vanwege de reisbeperkingen kunnen we helaas niet zelf aanwezig zijn bij het verladen van de eerste zendingen, maar we worden wel voortdurend op de hoogste gehouden met video's en foto's. We verwachten dat de eerste zending op de 29ste van deze maand aan zal komen."


Van links naar rechts: exporteur Rodolfo Meza van Aztec Fruits, teler Don Jésus Soliz en consultant Piet Schotel

Voor meer informatie: 
Sjoerd Meijer
Schrijvershof B.V.
+31 (0)186 643007
s.meijer@schrijvershof.nl 

Publicatiedatum: