Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede vraag naar fruitmanden tijdens lockdown

Terwijl de horecasector in heel Europa opengaat, zijn de pubs en restaurants in Ierland nog gesloten. Op 7 juni gaan ze weer open om buiten te serveren en op 7 juli mag er weer binnen worden gegeten.

Justin Leonard van groothandelaar Jackie Leonard & Sons: "We hebben het nog steeds moeilijk. Afgelopen weekend is het wat rustiger geworden doordat kappers en winkels open zijn gegaan. We doen nog steeds onze groentenbox, BoxKick, die het de hele tijd heel goed heeft gedaan, maar daar zit maar een beperkte hoeveelheid handel in."

"We hebben een goede vraag gezien naar onze fruitmanden van mensen die een bedankje willen sturen naar degenen die hebben geholpen tijdens een lockdown, bijvoorbeeld naar ziekenhuispersoneel en verzorgingstehuizen."

Begin dit jaar, toen Brexit van kracht werd, was het voor Ierse importeurs erg moeilijk om versproducten uit het Verenigd Koninkrijk te krijgen en bijna zes maanden na dato is dat niet veranderd.

"We hebben de import uit het VK drastisch verminderd vanwege de inklaringsbeperkingen, het is makkelijker en sneller om het uit Europa te halen. Wij zetten op het ogenblik toch al geen grote hoeveelheden af. Zelfs het verkrijgen van producten uit Europa is duurder geworden sinds Brexit, we moeten nu zelfs inklaringscertificaten hebben om producten tussen EU-landen te verplaatsen, wat € 50/lading toevoegt."

"We hopen alleen dat het weer verbetert voor de opening van de horeca in juni en dat we weer een beetje normaal kunnen doen."

Voor meer informatie:
Justin Leonard
Jackie Leonard & Sons Limited 
+353 1 873 3055
+353 86 867 4760
justin@jackieleonards.ie      
www.jackieleonards.ie   

Publicatiedatum: