"Tekort aan pallets in Noord-Amerika"

Het tekort aan pallets zet de toeleveringsketen onder druk die toch al kampt met een tekort aan beschikbare vrachtwagens, containers, arbeidskrachten, fluctuerende brandstofprijzen en andere aan de pandemie gerelateerde uitdagingen, evenals een dreigend tekort aan harsen voor de productie van herbruikbare kratten en pallets. 

De huidige houtprijs en de schaarste aan vrachtwagens en zeecontainers zouden hun weerslag kunnen hebben op de prijzen van verse AGF en snijbloemen, waarschuwt Ed Treacy, van de Produce Marketing Association. Als gevolg van het tekort aan hout is er een ook een tekort aan pallets ontstaan. Ed luidt de noodklok over dit probleem en adviseert zowel de AGF- als sierteeltsector om zich voor te bereiden op het feit dat het tekort aan pallets langer aan zal houden. 

"Er is in de VS momenteel een gebrek aan alle soorten pallets. Dit probleem beperkt zich niet alleen tot de AGF- en sierteeltsector," zegt Ed Treacy, die zijn leden eerder deze maand al waarschuwde. 

Een scala aan factoren draagt bij aan de beperkte beschikbaarheid van pallets:

  • Pogingen van groothandelaren, distributeurs en retailers om hun voorraden niet-bederfelijke producten op peil te houden.
  • De beschikbaarheid van hout voor het repareren en vervaardigen van pallets.
  • De escalerende houtprijs.
  • De langere bewaartijd van niet-bederfelijke voorraden.
  • Tekort aan beschikbare vrachtwagens om pallets te verplaatsen. 

Hij verwacht dat de situatie langer zal gaan duren en raadt verladers en ontvangers aan om samen te werken. "De toeleveringsketen moet de kosten afwegen tegen de algehele beschikbaarheid van producten en voedingsmiddelen. Als er niet samen wordt gewerkt om de beschikbaarheid van pallets voor het verladen van AGF zeker te stellen dan is het voor telers en verladers erg lastig, zo niet onmogelijk, om tegemoet te komen aan de vraag naar AGF van afnemers, en uiteindelijk ook de consument. Telers en verladers werken op hun beurt hard om de vereiste palletspecificaties na te leven maar in de praktijk blijkt dit een uitdaging te zijn. Tijdelijke aanpassing van deze specificaties zouden dan ook gewenst zijn tot het pallettekort is opgelost, mist dit de veiligheid niet in gevaar brengt. 

"Ontvangers hanteren een flexibel palletbeleid, bijvoorbeeld door acceptabele pallets voor het verladen van AGF en snijbloemen toe te staan om de druk op de sector te verlichten."

Voor meer informatie: 
Ed Treacy
Produce Marketing Association
+1 (302) 781-5855
et@pma.com
www.pma.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven