Internet Explorer stopt per 15 juni 2022

''De toekomst van Internet Explorer op Windows 10 zit in Microsoft Edge'', schrijft Sean Lyndersay, partner group program manager bij Microsoft. ''Microsoft Edge is een snellere, veiligere en modernere browse-ervaring dan Internet Explorer.''

De overstap naar Edge heeft drie voordelen:

Reden 1, verbeterde compatibiliteit
Microsoft Edge heeft een 'dual engine-voordeel' dat zowel oudere als moderne websites ondersteunt. De Internet Explorer-modus biedt u ingebouwde ondersteuning voor oudere browsers voor websites en toepassingen die nog steeds Internet Explorer nodig hebben. In feite is Microsoft Edge de enige browser met ingebouwde compatibiliteit voor oudere op Internet Explorer gebaseerde websites en applicaties.

Reden 2, gestroomlijnde productiviteit
Het kan frustrerend zijn om voor verschillende taken verschillende browsers te moeten gebruiken. Sommige websites werken alleen in Internet Explorer en niet in modernere versies. Dat is waar Microsoft Edge om de hoek komt kijken. Het voordeel van twee motoren stroomlijnt productiviteit. In plaats van "deze browser voor deze site" en "die browser voor die site" te gebruiken, kunt nu gewoon Microsoft Edge gebruikt worden.

Reden 3, betere browserbeveiliging
Elke seconde worden er ongeveer 579 wachtwoordaanvallen geprobeerd. Een browser moet deze uitdaging aankunnen. Microsoft Edge biedt de best beoordeelde bescherming tegen zowel phishingaanvallen als malware op Windows 10 met Microsoft Defender SmartScreen. Het biedt ook Password Monitor, dat het dark web scant om vast te stellen of uw persoonlijke inloggegevens zijn aangetast. En met koppelingen met de Microsoft 365 Security-suite is Microsoft Edge zelfs nog beter voor organisaties: Microsoft Edge is veiliger dan Chrome voor bedrijven op Windows 10 .

Bron: Microsoft


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven