Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zes nieuwe LNG-vrachtwagens voor PLUS

"Bijdragen aan een beter milieu door duurzamer transport is een van de aandachtpunten binnen het MVO-beleid van PLUS. Daarom zijn er door Van Straalen de Vries Transport 6 nieuwe Volvo LNG-vrachtwagens aangeschaft voor de bevoorrading van de PLUS supermarkten", aldus de supermarkt. Door de inzet van deze vrachtwagens wordt de CO2-uitstoot met gemiddeld 20 procent verminderd ten opzichte van vrachtwagens die op diesel rijden. 

Rowell Versleijen, logistiek directeur van PLUS: “Recent hadden we de primeur van de eerste 50 tons elektrische vrachtwagen van Nederland. De inzet van de zes nieuwe LNG-vrachtwagens is wederom een mooie stap in de verduurzaming van onze transportactiviteiten. Door dergelijke initiatieven en het in de basis zeer efficiënt inrichten van onze transportactiviteiten voeren we dan ook met trots de twee Lean and Green sterren voor duurzaam transport.”

“We leveren niet in op rijprestaties, want de LNG-motor werkt volgens het dieselprincipe, maar we besparen wel gemiddeld 20% CO2. Hiermee kunnen we een mooie stap zetten in het verlagen van onze CO2-uitstoot”, verklaart Rober van Straalen, algemeen directeur van Van Straalen de Vries Transport.

Bron: PLUS

Publicatiedatum: