Ministerie van landbouw steunt ook ontwikkeling van 404 hectare mangoboomgaarden

Jamaica wil kokosnotenteelt een impuls geven

 Floyd Green, de Jamaicaanse minister van Landbouw, heeft aangekondigd dat de Jamaicaanse regering op zoek is naar geschikte publiekprivate samenwerkingen om de teelt van kokosnoten te bevorderen. Green legde uit dat de regering via de Coconut Industry Board (CIB) zoekt naar particuliere telers om de beschikbaarheid van kokospalmen voor de sector te verhogen.  

"Dankzij deze samenwerking verwachten we jaarlijks 400.000 zaailingen te produceren en dat komt neer op een groei van 400%. Hiermee willen we ruim 1.200 hectare aanplanten."

Volgens Green is de vraag naar kokosnoten en bijproducten, zoals kokoswater en -olie, enorm en dit schept nieuwe kansen voor het eiland. "Het afgelopen jaar hebben we onze kwekerijen op de Barton Isles en Plantation Garden uitgebreid en meer dan 75.000 zaailingen uitgezet en 100.000 kokospalmen geplant, maar dit tempo moet omhoog, vandaar deze samenwerking," aldus Green op Nationnews.com.

Ministerie steunt de ontwikkeling van 404 hectare mangoboomgaarden
Het ministerie van Landbouw heeft ook €105 mln uitgetrokken voor het aanpassen van infrastructuur voor de aanleg van 404 hectare mangoboomgaarden.

"We nodigen geïnteresseerde partijen uit de particuliere sector uit om contact op te nemen met het bedrijf AgroInvest," zei Green onlangs. Ook vertelde hij dat de USDA goedkeuring heeft verleend voor de bouw van een warmwaterfaciliteit op het eiland voor de behandeling van mango's. 

Bron: jis.gov.jm


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven