Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zachtfruit Made in Italy in de lift

Zachtfruit biedt een belangrijk perspectief aan Italiaanse telers die zijn aangesloten bij de AOP Gruppo Vi.Va en die het Europese project Fruit & Veg: Natural Health! ondersteunen. Het project heeft tot doel de consumptie van producten met een hoog gezondheidsgehalte, zoals zachtfruit, te bevorderen. De bij de teelt betrokken bedrijven zijn Apofruit en Coop Sole en de in de teelt geïnteresseerde gebieden zijn Emilia Romagna, Lazio Sicilië en Campania.

Het areaal beslaat 55 ha en is de laatste 5 jaar voortdurend toegenomen. De progressie qua areaal gaat hand in hand met de toename van de vraag, vooral dankzij de manier waarop de producten worden verpakt en op de markt worden gebracht. In feite gaat het om de Chicche di Natura mixen van zachtfruit en aardbeien, klaar voor gebruik en om overal van te genieten.De Chicche di Natura zijn verpakt in bakjes van 80 gr, maar ook in bakjes van verschillende gewichten om aan de meest veeleisende consumenten tegemoet te komen. De meest recente aankooptrends wijzen namelijk op de behoefte van de consument aan gedifferentieerde verpakkingen, zelfs van voldoende grootte voor een wekelijkse aankoop (verpakkingen van 500 gr) en op de vraag naar een steeds langere houdbaarheid van het fruit.

In Italië wordt de jaarlijkse groei van de categorie zachtfruit geraamd op ongeveer 15-20% per jaar, maar de consumptie van slechts 200/300 gr blauwe bessen per jaar ligt veel lager dan in de Noord-Europese landen. Volgens economische analisten zal de jaarlijkse consumptie in 2026 860 gr per inwoner bedragen.

Biologisch zachtfruit
Het bio-aanbod geeft een fundamentele impuls aan de groei van de consumptie van zachtfruit. In de VS is de consumptie van bio- bessen in 2020 tijdens de pandemie 30% meer gestegen dan die van het conventionele product. 

Ook op dit front biedt AOP Vi.VA Group een concreet antwoord met het merk Almaverde Bio, dat ook aanwezig is in het Fruvenh-project en voortdurend qua aanbod groeit. Almaverde Bio blauwe bessen combineren de waarde van bio-producten met het Italiaanse karakter van het product, geteeld door Almaverde Bio partners in Piëmont en Lombardije.

Fruit & Veg: Natural Health! is een Europees project dat wordt gepromoot en ontwikkeld door Gruppo Vi.Va AOP, waaraan wordt deelgenomen door Apofruit, Canova Codma OP, Coop. Sole. La Mongolfiera, Pempacorer-Terremerse, Solarelli, Ortoromi en O.P. Land of Bari.

Voor meer informatie over het project: fruvenh.it

Publicatiedatum: