Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van Steen Lekker Makkelijk stopt met rijdende winkel en gaat door als Dagwinkel

Tholen - Volgende week rijdt Hans van Steen de laatste rondes door Dorst, Bavel, Molenschot en Breda. Na meer dan dertig jaar begint hij in plaats daarvan een dagwinkel in Dorst, anders ligt hij over twee jaar “op apegapen”.


Hans van Steen

De corona-uitbraak zorgde voor veel extra omzet, maar dat betekende voor de eenmanszaak ook heel veel extra werk en uren draaien. Al een maand of vijftien maakte hij werkweken van meer dan honderd uur. Nadat hij was benaderd of hij interesse had de Dagwinkel Dorst, een formule van Van Tol Versunie, in de gelijknamige plaats over te nemen, besloot Hans om de stap te nemen. “Je moet op een gegeven moment rationeel zijn en het emotionele loslaten. Ik ben 51 jaar, moet vooruitkijken. Dit is een stap die het gezin rust brengt. Je voorkomt dat je over twee jaar op apegapen ligt. Daar hebben mijn klanten niets aan”, aldus Hans in een interview met Brabants Nieuwsblad.


Hans van Steen neemt afscheid van de rijdende winkel

Het is het einde van een tijdperk, wat Hans ook betreurt. “Als kleine jongen liep ik al mee met mijn vader Jan, die ook een rijdende winkel had. Uiteindelijk heb ik ruim dertig jaar met mijn rijdende winkel door de regio gereden.” Hans merkte echter dat klanten steeds meer online gingen bestellen en die bezorgservice zet hij door, tot aan de koelkast indien gewenst. Ook is het assortiment van de Dagwinkel een stuk breder, van 1.100 artikelen in de rijdende wagen tot 12.000 in de winkel. De samenwerkingen met de plaatselijke bakker en slager blijven alsook de naam Lekker Makkelijk.

Het is een erg lastige, maar verstandige keuze, aldus Hans in een brief aan zijn klanten. Het werk blijft vergelijkbaar, maar vanuit een nieuwe omgeving. “Een mooie uitdaging.”

Voor meer informatie
Hans van Steen
Van Steen Lekker Makkelijk
Oude Bredaseweg 3
5854BR Bavel
info@hansvansteen.nl
FB Van Steen Lekker Makkelijk

Publicatiedatum: