Alexander Vroom, DFN Trading:

''Met onze Turkse pistachenoten kunnen we ons onderscheiden bij de Nederlandse grossiers”

Tholen - Het bedrijf is nog geen maand operatief, de website werkt nog niet helemaal naar behoren, maar bij DFN Trading, wat staat voor Dried Fruit and Nuts, wordt al volop handel bedreven.   

Vijf producten
DFN Trading start met het importeren van een vijftal producten: pistache, hazelnoot, gedroogde abrikoos, gedroogde vijg en walnoot. Respectievelijk de eerste vier producten worden geïmporteerd vanuit Turkije en de walnoot komt van Chileense bodem.

"We hebben direct contact met de telers in Turkije en Chili. Dat zijn relaties die in de loop van de jaren zijn opgebouwd. Dat is tegelijkertijd onze kracht. Enerzijds importeren we een prachtig product en anderzijds kunnen we scherpe prijzen bedingen door de sterke relaties die wij hebben met onze leveranciers," zegt Alexander Vroom, van DFN Trading. "In eerste instantie focussen we op deze vijf producten, die samen een mooi palet vormen. We importeren de producten en verkopen het in bulk. Met de verkoop richten we ons voornamelijk op de grossiers in Nederland, gesprekken zijn in volle gang en een groot deel van onze voorraad is al verkocht. In augustus wordt de pistache geoogst en nu zijn we al weer bezig om een deel van de oogst in te kopen."

Toekomst
"Later willen we gaan kijken naar avocado's uit Mexico en sinaasappels en meloenen uit Spanje, we hebben ook plannen om in de toekomst te komen met een eigen retailproduct, maar onze core-business focust op de eerstgenoemde vijf producten. We hebben de ambitie om met onze producten binnen een jaar een serieuze speler te zijn. Die ambitie vloeit voort uit ons vertrouwen in het product en de nauwe contacten met de telers. De pistache uit Antep in Turkije is een heel ander product dan de Amerikaanse variant die in Nederland vooral in de supermarkten ligt. De Turkse pistache heeft ontzettend veel smaak, is knapperig, wat kleiner en heeft een donkere kleur," besluit Alexander.

Voor meer informatie:
Alexander Vroom
DFN Trading BV
Ingelandenweg 1
1069 WE Amsterdam
+31 (0)85 400 2021
info@DFN-Trading.nl
www.dfn-trading.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven