Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geringe buitenlandse vraag en benedengemiddelde prijzen voor Siciliaanse citrus

“Wij brengen de laatste partij met de Tarocco Gallo sinaasappelen op de markt en hetzelfde geldt voor de latere rassen Tarocco Meli en Sant'Alfio, die eind mei en eind juni op de markt zullen zijn. Vanaf zaterdag 22 mei beginnen we met Valencia en Ovale sinaasappelen. De hoeveelheden zijn groter dan vorig jaar, minstens 35%, maar de maten zijn wel kleiner”, aldus Giovanni Scavo, commercieel directeur van het Siciliaanse Il Girasole.

Giovanni Scavo

De kalender van Il Girasole bestrijkt het hele jaar, met vroege en late rassen. De belangrijkste hiervan zijn: Navel, Tarocco, Moro, Sanguinello, Nova clementines, de late mandarijn van Ciaculli, abrikozen, perziken en nectarines.

“Een van de belangrijkste problemen waarmee wij na Pasen werden geconfronteerd, is de terugloop van de buitenlandse handel. Dit is te wijten aan de sluiting van de horeca, maar ook aan de slechte prestaties van het gewas. Dit komt door de vorstperiodes, plotselinge temperatuurschommelingen en de uitbarstingen van de Etna, waarbij vulkanische as vrijkwam. Het Spaanse citrus heeft zich beter staande gehouden, vooral in buitenlandse kanalen.”

De kleine sinaasappelen, bestemd voor de sapindustrie, hadden hogere prijzen in vergelijking met het vorige seizoen, mede gezien de geringe voorraden en de noodzaak om citrus te vinden voor verwerking. Seizoen 2019/20 is een mager jaar voor de industrie, in tegenstelling tot dit jaar, waarin de hoeveelheden voor industriële verwerking ongeveer 50% hoger lagen.

“Ondanks de daling van de vraag uit het buitenland heeft de binnenlandse markt goed gereageerd. Wij zijn erin geslaagd ons citrus af te zetten, zij het tegen lagere prijzen dan vorig jaar. Wij worden nu geconfronteerd met het probleem van het tekort aan arbeidskrachten, dat vooral in de citrussector een domino-effect teweegbrengt.”

Il Girasole is een van de eerste bedrijven in de citrussector die schone energie gebruikt met een gering milieueffect en minimale vervuiling.

Voor meer informatie:
Giovanni Scavo                                                             
Il Girasole Soc. Coop.
VIA Francesco Petrarca, 51
95047 Paternò (CT) - Italië
+39 (0)95 623381
info@ilgirasolearance.com 
www.ilgirasolearance.com 

Publicatiedatum: