Machinebouwer speelt in op vraag naar optisch sorteren door middel van Artificiële Intelligence

Eerste paal geslagen voor nieuw pand Famateq

Tholen - Woensdag 18 mei werd de eerste paal geslagen van het nieuwe hoofdkwartier van Famateq in Yerseke. Gerbert Maas, Wim de Rijder en Jan Faasse vierden deze 'mijlpaal' coronaproof, maar wel feestelijk met onder meer champagne. De nieuwbouw, die verzorgd wordt door Bouwgroep Schrijver uit 's-Gravenpolder, heeft een oppervlakte van 3.000 m2, krijgt drie verdiepingen en omvat een ruime productiehal voor machinebouw en een serviceruimte met elektrotechnische materialen voor bedrijven uit de omgeving. De opening van het nieuwe gebouw staat gepland voor eind 2021. 


Gerbert Maas, Wim de Rijder en Jan Faasse

De drie heren besloten in 2019 hun kennis op het gebied van industriële automatisering en machinebouw te bundelen en in korte tijd maakte Famateq een forse groei door. Bij het bedrijf zijn inmiddels 23 personen in vaste dienst en dagelijks ook nog eens zo'n tien tot vijftien ZZP'ers werkzaam. "Dit nieuwe hoofdkantoor sluit perfect aan bij onze toekomstambities", vertelt Wim de Rijder. "De vraag naar optisch sorteren is enorm in opmars. Veel bedrijven hebben te kampen met ruimtegebrek en zijn op zoek naar compacte machines. Daar hebben wij een ideale oplossing voor." 

In december kondigde Famateq al een exclusieve samenwerking aan met QEF. "Wij maken een koppeling tussen de neurale netwerken van QEF en technische oplossingen van Famateq. Zo draaien er al verschillende cupsorteerders naar volle tevredenheid met deze Artificiële Intelligence (AI) van QEF", vertelt Wim. "Wij voorzien een grote toekomst in AI. Zo zijn we momenteel in afronding van een uniek optisch sorteerproject bij Wiskerke Onions, maar er is wereldwijd ook al belangstelling vanuit onder meer de aardappelsector (consumptie en pootgoed) en avocado's. De optische sorteermachine die wij nu ontwikkelen is modulair ontwikkeld en ook in andere sectoren toe te passen."

De bedrijven hebben een aparte BV opgericht waaronder de machines onder licentie worden geproduceerd. Famateq is de licentiehouder voor de Benelux-markt. Het bedrijf is in gesprek met buitenlandse bedrijven voor dealerschappen om ook in het buitenland dezelfde kwaliteit te kunnen garanderen. "Verder zetten we volop in op doorontwikkeling van de huidige machine en nieuwe innovaties. Onze grootste uitdaging is hierbij om voldoende technisch personeel aan te trekken, zodat we de groei door kunnen blijven zetten." 

Voor meer informatie:
Famateq
Wim de Rijder
+31 (0)6 2928 6813
wim.derijder@famateq.nl 
www.famateq.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven