Eerste Spaanse primeuraardappelen op de markt

Patatas Meléndez, een van de grote spelers op de Spaanse aardappelmarkt, biedt vanaf deze week de Spaanse consument weer verse aardappelen van lokale teelt in alle supermarkten en via de online shop op de website van het bedrijf.

De eerste primeuraardappelen komen uit Murcia en Andalusië en vanaf juli schakelt het bedrijf over op de oogst van Castilla y León.

 
"De Spaanse consument kan vanaf mei tot het einde van het jaar weer kwaliteitsaardappelen uit de verschillende teeltgebieden van Spanje kopen", bevestigen ze bij Patatas Meléndez.

"Ons netwerk bestaat uit meer dan 500 aardappeltelers uit heel Spanje en we hanteren een plan waarmee we marktbehoeften kunnen detecteren en daar met onze producties direct op kunnen inspelen. We sluiten ook verkoopakkoorden af om onze telers de productaankoop te verzekeren en zo bieden we hen stabiliteit. Daarnaast geven we hen via dit plan advies die waarde toevoegt aan hun teelt”, benadrukt het aardappelbedrijf.

Dankzij dit werkplan en de geavanceerde logistieke organisatie van Patatas Meléndez krijgt de Spaanse consument de kans een primeuraardappel te proeven die slechts 24 uur daarvoor nog op het veld lag. "Bovendien biedt een product dat op geen enkel moment in de opslag heeft gelegen een grotere traceerbaarheid", voegen ze eraan toe.

Naast afzet op de binnenlandse markt, zullen de nieuwe aardappelen van het Spaanse bedrijf ook weer worden geëxporteerd naar landen als Frankrijk en België en naar nieuwe bestemmingen zoals Tsjechië.

"Vanaf deze week bieden we in de belangrijkste supermarktketens de rassen Soprano, Colomba, Sunita, Agria, Jazzy en Frisia aan. Deze variëteiten sluiten goed aan bij de nieuwe consumptiegewoonten én bieden tegelijkertijd een toegevoegde waarde aan de telers. We stellen de consument verschillende soorten aardappelen ter beschikking voor de diverse toepassingsmogelijkheden in de keuken. Daardoor komt de smaak van de aardappel beter tot zijn recht en kan de consument met volle teugen genieten van elk recept."

"Bovendien is de primeuraardappel een bron van vitamines en mineralen en past hij dus perfect bij een gezonde levensstijl. De schil is licht van kleur, fijn en glad. De aardappel is compact, vastkokend en van een iets kleiner formaat. Het vruchtvlees is licht en uniform van kleur. De primeuraardappel is bijzonder geschikt om te koken, te stomen en te frituren. Hij is het perfecte ingrediënt in volgende gerechten: tortilla, frites, huzarensalade of elk ander recept met gestoomde aardappelen”, luidt het afsluitend.

Voor meer informatie:
Patatas Meléndez
+34 983 812 920 (Spanje)
www.patatasmelendez.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven