Apulisch kersenseizoen lijkt veelbelovend

De kers is een symbool van de lente en de consument kijkt altijd reikhalzend uit naar de komst van dit fruit. In de boomgaarden van de Italiaanse regio Apulië is de oogst enkele dagen geleden begonnen. Nicola Giuliano, voorzitter van telerorganisatie Giuliano Puglia Fruit vertelt hierover.

Nicola Giuliano

“Het is jaren geleden dat we bomen hebben gezien die er zo goed uitzagen. Ondanks het feit dat er een vertraging van ongeveer een week is, is de oogst van 2021 kwalitatief en kwantitatief een van de beste van de laatste jaren. Momenteel oogsten wij dagelijks tussen 40.000 en 50.000 kilo Bigarreau-kersen. Deze hoeveelheden bestemd voor de binnenlandse markt worden tegen een prijs van €7,00 à €8,00 per kilo afgezet. Het is namelijk een vrij delicaat ras is en niet ideaal voor lange transporten.” 

“Over een dag of 10 zal de export van start gaan, wanneer de eerste batches van het Giorgia ras zullen rijpen. Het seizoen wordt voortgezet met Ferrovia. De hoge temperaturen versnellen de rijping, wat betekent dat we in staat zijn om aan de grote vraag van deze eerste dagen te voldoen en ook de vertraging te compenseren die door de koude temperaturen van april is veroorzaakt.”

“Dit jaar hebben we hightech machines in gebruik genomen die elke afzonderlijke kers 360° kunnen bekijken en zo alle kersen kunnen verwijderen die niet voldoen aan de esthetische en kwaliteitsnormen die typisch zijn voor Giuliano Puglia Fruit. Dit is een noviteit die ideaal is, vooral voor de Europese markt, omdat wij zo eventuele klachten kunnen vermijden en nog betere en mooiere kersen kunnen garanderen.”

Voor meer informatie:
Nicola Giuliano
O.P. Giuliano Puglia Fruit
SP 65 km 4,8 
70010 Turi (BA) - Italië
(+39) 080 4771540
luisa@giulianosrl.it
amministrazione@giulianosrl.it
giulianopugliafruit.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven