Oekraïense bezorgdienst Rocket van start in Amsterdam

Spar VK kondigt nieuwe virtuele conferentie aan: 'Spar Winning Together'
Spar VK organiseert op 27 mei a.s. een virtuele conferentie die in het teken staat van innovatie en groei. Het evenement zal onderzoeken hoe het bedrijf wil investeren en voortbouwen op het momentum dat het in het afgelopen jaar heeft bereikt in samenwerking met retailers, leveranciers en klanten.
Bron: spar-international.com 

Spaanse supermarktketen Consum: 2020 was een spectaculair zakelijk jaar
De supermarktketen Consum, die sterk vertegenwoordigd is in Valencia, Murcia en Catalonië, maakte bekend dat de omzet in 2020 € 3.324,9 mln bedroeg, 13,3% meer dan het jaar ervoor. Volgens de algemeen directeur van de coöperatie, Juan Luis Durich, bedroeg de totale groei gedurende het jaar 10,4%, wat 7% meer is dan het gemiddelde voor de retail in Spanje en bereikte een winst van €65,5mln.
Bron: euroweeklynews.com 

VK: Amazon creëert dit jaar 10.000 nieuwe banen
Amazon heeft gereageerd op de door de pandemie veroorzaakte boom in online winkelen door aan te kondigen dat het in de loop van 2021 meer dan 10.000 nieuwe vaste banen in het Verenigd Koninkrijk zal creëren, waarmee het totale aantal werknemers in het land op meer dan 55.000 komt. De nieuwe banen zijn onder meer te vinden in de kantoren van het bedrijf, bij Amazon Web Services (AWS) en in het operationele netwerk.
Bron: kamcity.com 

Polen: Pepco gewaardeerd op € 5 mld in Warschau notering
Steinhoff heeft aandelen in Pepco geprijsd op
€ 8,8 voor haar Warschau beursnotering, waardoor de discountretailer gewaardeerd wordt op ongeveer € 5 mld. De beursgang (IPO) is grootste in Polen dit jaar en geeft een impuls aan de beurs van Warschau, die een opleving in beursnoteringen heeft gehad, maar werd overgeslagen door pakketbezorger InPost, die ervoor koos om in januari in Amsterdam te noteren.
Bron: reuters.com 

Asda: koopkracht Britse gezinnen stijgt naar recordhoogte in 11 jaar door terugkeer optimisme
Het besteedbaar inkomen van Britse gezinnen bereikte in maart het hoogste niveau in elf jaar, een duidelijke verbetering ten opzichte van het begin van de lockdown in maart vorig jaar, en betekent dat veel gezinnen zich veel optimistischer voelen over de toekomst. Uit Asda's meest recente Income Tracker blijkt dat het gemiddelde besteedbare gezinsinkomen in maart met 13,1% j-o-j is gestegen. Dit betekent dat gezinnen gemiddeld € 32/week meer te besteden hadden dan in dezelfde periode vorig jaar, toen de lockdown begon en gezinnen voor het eerst te maken kregen met arbeidstijdverkorting en verlof.
Bron: corporate.asda.com 

Oekraïense bezorgdienst Rocket van start in Amsterdam, heeft wereldwijde ambities
Voedingsbezorgdienst Rocket wil uitgroeien tot een wereldwijd bedrijf dat kan wedijveren met het Estse Bolt Food, het Spaanse Glovo en het Amerikaanse Uber Eats. En het is zijn wereldwijde expansie begonnen met Nederland. In april van dit jaar werden de oranje rugzakken van het bedrijf gespot in de straten van Amsterdam, waar het nu met bijna 50 restaurants samenwerkt en nieuwe partners blijft aansluiten. Voorlopig is Rocket de enige dienst in de stad die gratis eten bezorgt.
Bron: kyivpost.com 

Foodretail in Roemenië kan in 2021 meer dan 140 miljard RON waard zijn
De omzet in de Roemeense foodretail wordt in 2020 op ongeveer € 26 mld geraamd, nadat deze sector in 2019 inkomsten ter waarde van € 23 mld boekte, zo blijkt uit de meest recente analyse van KeysFin. "De stijging is toe te schrijven aan de voorraden die de bevolking aan het begin van de pandemie heeft aangelegd, alsook aan de stijgende tendens van de onlineverkoop in de foodretail, boven het gemiddelde van de stijging van de e-commercemarkt, die in 2020 rond 30% ligt", zo blijkt uit de bekendmaking.
Bron: agroberichtenbuitenland.nl 

Karolis Lesickas nieuwe CEO van FranmaxKarolis Lesickas is benoemd tot CEO van Franmax, een dochteronderneming van de Maxima Grupė, die IT-ontwikkelings-, ondersteunings- en onderhoudsdiensten verleent aan de bedrijven van de groep. Hij vervangt Karolis Ceizaris, die nu het e-commerce ontwikkelingsteam van de Vilniaus Prekyba groep gaat versterken. Franmax telt momenteel meer dan 80 werknemers. De dochteronderneming levert diensten aan de bedrijven van de Maxima-groep in Litouwen, Letland, Estland en Bulgarije.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven