Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

DS Smith investeert 115 miljoen euro in R&D om circulaire economie te stimuleren

DS Smith kondigt een R&D- en innovatiepakket ter waarde van 115 miljoen euro (£100 miljoen) aan om zijn werkzaamheden in de circulaire economie te versnellen. De nieuwe investering over een periode van vijf jaar omvat de oprichting van een nieuw centrum voor nieuwe technologieën in het VK, de ontwikkeling van nieuwe materialen ter vervanging van kunststoffen en een proefproject om de G-krachten van e-commerce verpakkingen te meten.

De investering ondersteunt de nieuwe Circular Economy duurzaamheidsstrategie van het verpakkingsbedrijf, dat zich ertoe verbindt alle klanten binnen twee jaar 100% recyclebare verpakkingen aan te bieden en tegen 2025 een miljard stuks moeilijk te recyclen supermarkt- en e-commerce plastics te vervangen. 

Het R&D-programma omvat de volgende projecten:

Nieuwe materialen

  • Versnelde investeringen in de ontwikkeling van nieuwe materialen, waaronder nieuwe volledig recyclebare, transparante verpakkingsmaterialen ter vervanging van plastic vensters in verpakkingen voor sandwich en kant-en-klaarmaaltijden, en nieuw onderzoek naar alternatieve natuurlijke vezels.
  • Uitbreiding van zijn barrièretechnologieën, zoals de recente proef met "Touchguard", een verpakkingscoating die bestand is tegen de overdracht van virussen.
  • Toepassing van wetenschap op papiervezels: Diepgaande analyse van verschillende vezels in gerecycled papier en golfkarton om de sterkte, veerkracht en recyclebare eigenschappen te optimaliseren.

Afval elimineren door slim design

  • Praktijk analyses van e-commerce supply chains, inclusief meting van G-krachten op pakketten tijdens het vervoer, om verspilling tegen te gaan en beschadigde pakketten te voorkomen.
  • Nieuwe proeven met het versterken van natuurlijke papiervezels om de materialen in het ontwerp en de fabricage van dozen te optimaliseren.  De nieuwe technologie maakt het mogelijk overtollige vezels uit verpakking te ontwerpen en tegelijkertijd de algemene sterkte en veerkracht te verbeteren.
  • 700 DS Smith ontwerpers opgeleid in Circulair ontwerp, in samenwerking met de Ellen MacArthur Foundation, zodat alle klanten toegang hebben tot circulaire verpakkingen en diensten.

Nieuwe Prototyping Acceleration Hub

  • De oprichting van 'Unit 17', een nieuwe prototyping- en testfaciliteit in het Verenigd Koninkrijk, voor de ontwikkeling van baanbrekende innovaties. Deze nieuwe faciliteit zal versneld next generation technologie ontwikkelen en werkt samen met de 50 innovatiecentra en R&D-partners.

DS Smith Chief Executive, Miles Roberts: "Hoe we ons leven leiden verandert snel en het milieu is een topprioriteit. Wij investeren nu meer dan ooit om ervoor te zorgen dat wij voorop lopen in deze verandering en klanten verpakkingen kunnen bieden die minder impact hebben op het milieu."

"DS Smith maakt duurzame verpakkingen van papiervezels die volledig recyclebaar zijn. Wij blijven ons richten op het verminderen van de impact van onze activiteiten op het milieu, maar belangrijker is dat wij een bijdrage kunnen leveren aan de bredere samenleving door circulaire verpakkingsoplossingen te bieden en onze klanten te ondersteunen bij de overgang naar een circulaire economie," aldus Miles Roberts.

De Now and Next-strategie van DS Smith werd in het najaar van 2020 gelanceerd en omvat toonaangevende doelstellingen voor de sector, gericht op de Circulaire Economie. Naast de conventionele doelgebieden van het verminderen van koolstofemissies, waterreductie en minder afval naar stortplaatsen, heeft het duurzame verpakkingsbedrijf zichzelf uitgedaagd om 250.000 vrachtwagenritten van de wegen te halen, een miljard stuks plastic uit supermarkten en e-commerce supply chains te vervangen en 5 miljoen jonge mensen te betrekken bij de circulaire economie.

Voor meer informatie:
DS Smith
0313 677 911
www.dssmith.com   

Publicatiedatum: