Andres Ribas (FruitOne Europe): "Consument herkent deze premium variëteit"

Oogst Tango-mandarijnen in Zuid-Afrika van start

Tholen - Er is weer een uitdagend citrusseizoen van start gegaan. Op het zuidelijk halfrond zijn de schappen van sommige retailers al gevuld met grapefruit, satsuma's, clementines en zelfs de eerste citroenen. Het citrusseizoen op het noordelijk halfrond loopt in de komende twee maanden ten einde als de Spaanse Verna-citroenen en de late sinaasappelen uit Marokko, Spanje en Egypte worden geoogst, waardoor er enige overlapping in het aanbod ontstaat.

"Nu we het tweede jaar van Covid-19 ingaan, dat de gezondheid en de economie van de wereld sterk beïnvloedt, blijft de teelt en logistiek van versproducten opnieuw moeilijk te beheersen. De consumptiepatronen en retailaankopen zijn aanzienlijk veranderd; de supermarkten hebben hun verkoopcijfers opgetrokken, omdat de consument minder opties heeft om versproducten te kopen, terwijl de aanhoudende lockdowns de horecasector ernstige schade hebben berokkend. Ook de logistiek heeft te lijden gehad onder een tekort aan containers en veranderende verschepingsschema's. Toch blijft citrus een zeer gewild product in de schappen van de supermarkten, vanwege de inherente gezondheidsvoordelen", constateert Andres Ribas van Oosterom, MD van FruitOne Europe.

"Nu Europa zijn coronamaatregelen voor het begin van de zomervakanties weer begint te versoepelen, begint de horecasector langzaam weer open te gaan. Maar het is nog steeds niet duidelijk waar de toeristen dit jaar hun vakantie zullen doorbrengen," aldus Andres. "We verwachten dat de mensen deze zomer niet zoveel zullen vliegen en waarschijnlijk dichter bij huis zullen blijven totdat de vaccinatiegraad is gestegen."

FruitOne, een grote Zuid-Afrikaanse citrusteler-exporteur, is klaar met de export van zijn vroege citroenoogst en is nu druk bezig met het verpakken van grapefruit voor de wereldmarkten, en zal binnenkort beginnen met het oogsten van de eerste premium Tango-mandarijnen. "Onze eerste Tango's zullen in week 20 worden geplukt op onze teeltbedrijven in Letsitele en Hoedspruit. Dankzij de koelere nachten is de kleurontwikkeling mooi versneld. We hebben de beste teeltcondities op onze 450 hectare Tango-plantages en hanteren uitzonderlijke verpakkingsnormen. Samen met de bewezen lage residu's om aan de strengste retailvraag te voldoen, heeft dit de afzetlijnen van de groep naar retailkanalen over de hele wereld doen toenemen, wat helpt om aan de groeiende vraag naar goede citrus te voldoen.""Het is ook duidelijk dat de consument de mandarijnvariëteit Tango heeft leren herkennen aan zijn kenmerkende kleur, absolute afwezigheid van pitten, geweldige smaak en aroma, gemakkelijke schil en goede houdbaarheid. De trend is nu duidelijk: consumenten kopen en consumeren deze specifieke premiumvariëteit vaker dan andere mandarijnen en Navels, en het is zelfs begonnen om de consumptie van sommige andere producten op te voeren," merkt Andres Ribas op.

"Rond week 26 zal FruitOne beginnen met de oogst van de eerste vroege Valencia-sinaasappelen, die ook al enige kleurontwikkeling en een goed gevorderde binnenkant beginnen te vertonen. Het zal een uitdagend jaar blijven, maar we zijn ervan overtuigd dat FruitOne, dankzij een goede dienstverlening en geholpen door een solide en erkend merk, weer veilig door deze moeilijke wateren zal kunnen varen en onze beste producten efficiënt en op tijd bij de consument op tafel zal kunnen brengen," besluit Andres Ribas.

Voor meer informatie:
Andres Ribas van Oosterom
Fruitone Europe
Bahialaan 100
Rotterdam, NL
+31 (0)10 7630 330
andres@fruitone-europe.com 
www.fruitone-europe.com 

Fruitone South Africa
Cornelius de Villiers
3rd Floor, Cotillion Place
22 Techno Drive, Techno Park
Stellenbosch 7600, RSA
+27 21 883 3447
Cornelius@FruitOne.com 
www.fruitone.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven