Knoflookoogst in Córdoba van start met goede oogst- en prijsverwachtingen

Asaja Córdoba heeft het begin van de knoflookoogst in de Spaanse provincie Córdoba aangekondigd. De telersvereniging voorspelt een ruimere opbrengst dan vorig jaar en een seizoen met goede prijzen.

De nationale voorzitter van de afdeling Knoflook binnen Asaja, Miguel del Pino, legt uit dat het om de op een na grootste knoflookteelt in Spanje gaat, maar wel de eerste oogst die op de markt komt. Men verwacht een ruime opbrengst van goede kwaliteit dankzij de gunstige weersomstandigheden in de voorbije maanden.

Als de oogst naar wens verloopt, kan er ongeveer 30.000 ton worden opgehaald. Vorig jaar bijvoorbeeld waren er ettelijke hectares waar de regen uiteindelijk nog schade toebracht aan de geoogste knoflook die nog op het land lag te drogen.

Er is veel vraag naar knoflook omdat de markt momenteel leeg is. Maar alles hangt af van wat China doet, met 83% van de teelt de belangrijkste producent op wereldvlak. China heeft evenwel zijn afzet zien dalen als gevolg van de pandemie, waardoor er wereldwijd een tekort optrad en de prijzen voor het opgeslagen product in 2020 met 20 à 50% stegen en gemiddeld zo'n 3 euro per kilo haalden.

“De Spaanse sector zou zich dit jaar dus kunnen herstellen van de moeilijke afgelopen jaren,” zo zegt Del Pino. “We zien een mooie vraag vanuit vele hoeken, maar er is ook onzekerheid over hoe het verdere verloop van de coronapandemie de markten wereldwijd nog gaat beïnvloeden.”

Met ongeveer 2.000 hectare is het knoflookareaal in de provincie Córdoba in 2021 ongeveer hetzelfde als vorig jaar. In 2019 bedroeg het 1.670 hectare.

Voor meer informatie:
Asaja Córdoba
+34 957 480 600
asaja@asajacordoba.es
www.asajacordoba.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven