Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sempreverde: kruiden voor thuis

“De Sempreverde-lijn is een duurzame en handige oplossing als het gaat om kruiden. In tegenstelling tot de traditionele potverpakking zitten onze planten in een slimme, vochtbestendige kartonnen doos. De voordelen zijn talrijk: een langere houdbaarheid in vergelijking met gesneden kruiden en de kruiden kunnen buiten de koelkast worden bewaard. Dit voorkomt verspilling en betekent minder plastic”, zegt Luigi D'Aniello, commercieel directeur van Ludan Fresh Supplies, gevestigd in Eboli, in de Italiaanse provincie Salerno.

Ludan Fresh Supplies is een jong en dynamisch bedrijf dat in april 2020 is opgericht. Het bedrijf is gespecialiseerd in verse premium kruiden en beheert de volledige toeleveringsketen.

Het bedrijf heeft samenwerkingsverbanden met Siciliaanse telers die in staat zijn de teeltkalender voor sommige kruiden te verlengen. Sinds dit jaar zijn er nieuwe samenwerkingsverbanden tot stand gekomen met bedrijven in Basilicata en Apulië, hoofdzakelijk voor de levering van peterselie, dille en koriander.

“Het winterseizoen is niet bijzonder goed geweest voor verse kruiden. De markt was niet zo levendig, behalve met Kerstmis en Pasen. Het seizoen werd gekenmerkt door een buitensporige vraag naar salie, die gedurende de hele periode ontbrak. Gelukkig konden wij dit kruid garanderen dankzij de in Sicilië opgezette partnerschappen. Ondanks de moeilijke winter zijn wij erin geslaagd verse kruiden in bulk te leveren, waarbij wij vooral maar het buitenland exporteren, wat 70% van onze omzet vertegenwoordigt. Verpakte kruiden deden het niet zo goed op de markt, maar wij streven ernaar de aanwezigheid ervan te versterken”, zegt D’Aniello.

“Na een levendigere voorjaar, waarin de vraag naar alle soorten toenam, zijn de vooruitzichten voor de zomer bemoedigend. Halverwege de zomer gaan we weer aan de slag met onze teeltprogrammering. Op dit moment beginnen we met leveringen voor het zomerseizoen in Europa.”

Voor meer informatie:
Luigi D'Aniello 
Ludan Fresh Supplies S.r.l.s.
Via dell'Industria, 26
84025 - Eboli (SA) - Italië
+39 380 28 07 405
luigi@ludan.it
www.ludan.it/fresh  

Publicatiedatum: