Bultec komt met nieuwe sorteermachine voor delicate gewassen

De Italiaanse telersorganisatie Biorto Ibleo uit Ispica (Ragusa) heeft de Calibra-V van Bulltec laten installeren in haar faciliteit. Het gaat om een elektronische sorteermachine voor courgettes. Efficiëntie, snelheid, veelzijdigheid, onderhoudsvriendelijkheid en een delicate verwerking: dat is wat wordt verlangd van deze sorteermachine.

“De bij Biorto Ibleo opgezette sorteermachine bestaat uit een eenvoudige band, die te vervangen is door een modulair type, die de groenten naar de sorteerfase voert. Met deze methode kunnen zelfs natte gewassen doeltreffend worden verwerkt, aangezien het aanwezige water tijdens het vervoer wordt verdeeld. Het vereiste onderhoud is een periodieke controle van de juiste spanning van de riem. De parameters kunnen worden ingesteld op lengte, diameter en oppervlakte. De elektronische scanner van Bulltec identificeert de kenmerken van de groenten en stuurt ze met snelheid en precisie naar de juiste sorteeruitgangen. Het uitwerpsysteem is uitgerust met speciale pakkingen, die het mogelijk maken de verwerkte gewassen voorzichtig naar de sorteeruitgangen te sturen”, zegt Ruggero Ricci, manager van Bulltec.

De uitwerpsnelheid en -kracht kunnen gemakkelijk worden aangepast aan de verschillende soorten groenten. De autonomie van het transportsysteem minimaliseert de kans op mechanische storingen. De elektronische sorteermachine Calibra-V kan volledig worden aangepast aan de behoeften van telers die op één dag verschillende soorten groenten moeten sorteren.

Een transport- en uitwerpsysteem dat geschikt is voor elk type gewas maakt het mogelijk om snel over te schakelen van het sorteren van paprika's naar het sorteren van aubergines, komkommers of andere groenten, waardoor de stilstandtijd tot een minimum wordt beperkt.

Calibra-V biedt flexibiliteit in het gebruik die het mogelijk maakt het te integreren in een reeds bestaande installatie of een volledige verwerkingslijn te realiseren.

Giovanni Milana en zijn zoon

“Het gewas wordt in een watervoorraadtank gestort, waar een hydraulische pomp de groenten naar een vibrerend sorteervlak transporteert. Hier gooit de machine de groenten weg die niet geschikt zijn voor de afzet, en plaatst ze in de centrale baan die ze in dozen of verzamelbakken doet. Het goedgekeurde gewas gaat verder naar de twee banen van de sorteermachine, om te worden gesorteerd in de daarvoor bestemde kisten. Aan het einde van het proces worden de groenten verpakt in dozen en op de bovenste band van de sorteermachine geplaatst. Deze worden aan het einde gesorteerd”, zegt Ricci. 

Voor meer informatie:
Ruggero Ricci
Bulltec
Via Calcinaro 2601
47522 Cesena (FC) - Italië
+39 349.6923431
ruggero@bulltec.it
www.bulltec.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven