Zuid-Afrika bereidt zich voor op vergroting exportcapaciteit citrus

De Citrus Growers Association of South Africa (CGA) zal vrijdag de functionarissen van "MV Cool Eagle" ontmoeten om zich voor te bereiden op een verhoging van de export van citrus. De CGA zei dat ze de ambtenaren in de haven van Durban zouden ontmoeten om te bespreken hoe de export kan worden verhoogd.

"De MV Cool Eagle is het grootste koelschip ter wereld en dit zal de eerste keer zijn dat het een Zuid-Afrikaanse haven aandoet," zei de CGA-woordvoerder Nicole Mirkin.

"De komst van het schip is nodig om aan de vraag van Zuid-Afrika's stijgende citrusexport te voldoen. De telers zullen naar verwachting een recordaantal van 163 miljoen kartons citrus exporteren tijdens het exportseizoen van 2021, wat zich vertaalt in meer werkgelegenheid en deviezeninkomsten en zal bijdragen tot de doelstelling van de nationale regering om de tuinbouwexport te verhogen in de komende jaren," zei Nicole.

Vorig jaar exporteerde Zuid-Afrika 146 miljoen kartons citrus en werd het de op één na grootste exporteur van verse citrus ter wereld.

Bron: News Ghana


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven